Agiz Kokusundan Kurtulmak Için Bu Yöntemleri Kullanilabilirsiniz

Agiz Kokusundan Kurtulmak Için Bu Yöntemleri Kullanilabilirsiniz

Gündem 21.10.2016 17:10:03 0
Agiz Kokusundan Kurtulmak Için Bu Yöntemleri Kullanilabilirsiniz

 

 

Ülkemizde her 4 kisiden 1'inde bulunan agiz kokusu birçok olumsuz durumu beraberinde getiriyor. Iste agiz kokusundan kurtulmak için uygulanabilecek yöntemler...

Agiz Kokusundan Kurtulmak Için Bu Yöntemleri Kullanilabilirsiniz, System.String[]

Agiz kokusu, arkadas ve dost çevresinden uzaklasma, baska insanlarin varligi sebebiyle sosyal ortamlarda bulunmaktan kaçinma gibi olumsuz durumlari beraberinde getirebilir.

Dis Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Recep Eskar, ülkemizde her 4 kisiden 1'inde bulunan agiz kokusundan kurtulmak için uygulanabilecek yöntemleri açikladi.

Iste o yöntemler:

1- Yumusak dis firçasi degil orta sertlikte dis firçasi kullanilmalidir.

2- Bakteri plaklari ve yiyecek artiklarini temizlemek için disler günde en az iki defa firçalanmali ve her gün dis ipi kullanmalidir.

 

 

DILINIZI DE FIRÇALAMANIZ GEREKLI

3- Agiz kokusunun nedenlerinden biri de dildeki tabakalasmadir. Bu nedenle dilimizi firçalamayi aliskanlik haline getirmemiz gerekmektedir. Disleri firçalayarak agiz kokusunun%20'sinden, dil firçalayarak agiz kokusunun%80'inden kurtulabilirsiniz.

4- Agiz kokusunu yok etmek için piyasadan satin alinan gargaralarin bir kismi, içindeki alkol sebebiyle agiz kokusunu artirabilir.


ÇINKOLU ÜRÜNLER

5- Çinkolu dis macunu, çinkolu sakiz gibi çinko içeren ürünler agiz kokusunu yok eder.

6- Dis ve dis eti hastaliklari agiz kokusuna neden oldugundan agiz muayenesi ve bakimi için dis hekimi düzenli olarak ziyaret edilmelidir.

7- Agizdaki tüm dis çürükleri, kirik dolgu veya kron-köprü tedavi ettirilmelidir.


HER GECE PROTEZ TEMIZLIGI

8- Protez, dolgu, dis köprülerinin aralarina kaçan ve orada kalan yiyecekler kötü kokuya sebep olacagindan her gece protezleri çikarmak ve temizlemek gerekmektedir.

9- Agiz kurulugundan dolayi agiz kokusu olur. Agiz kuruluguna sebebiyet vermemek için mutlaka bol bol su içilmelidir.

10- Maydanoz nefesimizi dogal olarak temizlemede etkilidir. Kahve taneleri, limon kabuklari agiz kokusunu gidermektedir.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °