Cumhur Baskani Recep Tayyip Erdogan, Kütahyada Halka Hitapetti.

Cumhur Baskani Recep Tayyip Erdogan, Kütahyada Halka Hitapetti.

Gündem 21.03.2019 20:21:53 0
Cumhur Baskani Recep Tayyip Erdogan, Kütahyada Halka Hitapetti.

AK Parti Genel Baskani ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kütahya’nin 2002 yilindan beri milli iradenin AK Parti'nin kalesi oldugunu belirterek, ”Girdigimiz 14 seçimin tamaminda Kütahya rekorlara zaferlere her biri öncekinden önemli basarilara imza atti. Içeride ve disarida yedi düvel birlesti. 31 Mart seçimlerinden de alnimizin akiyla çikmamiz gerekiyor. Bakmayin siz muhalefetin 31 Marti önemsiz kilmasina. Bakmayin siz onlarin bu seçimleri basit, siradan önemsiz göstermesine. 31 Mart Türkiye’nin en kritik seçimlerinden biridir. Bu seçimler sadece belediye degil, ayni zamanda beka seçimidir. Türkiye yine tarihi bir zaferle yine kendisine yakisan demokrasi söleniyle bu seçimleri Allah’in izniyle atlatmak zorunda. Suriye’deki operasyonlari sürdürmek için, bu seçimlerden güçlü çikmaliyiz. Nasil ki Cerablus’ta çiktik, Nasil Afrin’de çiktik, aynen bundan böyle çikmamiz lazim. Güneyimizde kurulan o terör koridorunun önünü tamamen kesmek için, son günlerde biti tekrar kanlanan bölücü örgüte Kandil’i, Sincar’i, bulundugu her yeri mezar etmek için bu seçimden güçlü çikmaliyiz. Ne diyor bir tane çikmis müptezel: 'Bogazin ötesine geçmeyin.' Alçaga bak alçaga. Bunlara hadlerini bildirmek, ezan ve bayrak düsmanlarina ders vermek için bu seçimden güçlü çikmaliyiz.” dedi. 

“Milletimize kurulan tuzaklari sahiplerinin basina geçirmek için sandiklara sahip çikmanizi istiyorum” 
Erdogan, ”Milletimize kurulan tuzaklari sahiplerinin basina geçirmek için sizlerden özellikle sandiklara sahip çikmanizi istiyorum. Sandiga gitmemek diye bir sey yok. Hepimiz sandiga gidecegiz. Gitmeye dost, ahbap, yaren onlari da alip götürecegiz. 24 Haziran’da oldugu gibi bu kardesiniz Kütahya’dan tarihi bir rekor, daha öncekileri gölgede birakacak çok büyük zafer bekliyor. Bugün biliyorsunuz 21 Mart Nevruz Bayrami. Biliyorsunuz Nevruz bollugun, bereketin, baharin bayramidir. Insallah, bolluk bereket geliyor. Her kim bu terörü övmenin vasitasi haline getiriyorsa, o Nevruz'a ihanet içindedir. Her kim bu güzel günü kavgayla, provokasyonla, sokak terörüne kurban ediyorsa o Nevruz'un manasini anlamamis demektir. Her kim bu ortak bayrami milletimizi kutuplastirmanin, birbirine kirdirmanin araci haline getiriyorsa o nevruzu istismar ediyor demektir. Maalesef ülkemizde çikarlarini korumak için Nevruz gibi, Cumhuriyet gibi, ortak degerlerimizi hoyratça istismar edenler hep oldu. Bu çevreler sirf kendi menfaatleri bireysel rant düzenleri bozulmasin diye yillarca bu kavramlarin üzerinde tepinip durdular. Bunu en çok bölücü terör örgütüyle CHP yapti." dedi. 

“Kürdistan'i çok mu seviyorsun? Irak'in kuzeyinde var. Defol git oraya” 
Erdogan, "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mi? Türkiye'de Güneydogu Anadolu, Dogu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege, Marmara'miz var, ama Kürdistan diye bir bölge yok. Ha sen Kürdistan'i çok mu seviyorsun? Irak'in kuzeyinde var. Defol git oraya! Defol! Seninle beraber oraya gelmek isteyenler varsa onlari da al git. Siz 780 bin kilometre kareyle Türkiye'yi bölemeyeceksiniz. Insallah bunlar 31 Mart aksami bu Rabia’yi ögrenecekler. Bay Kemal ve hanimefendi bir iki salon toplantisiyla günü geçistirmeye çalisirken HDP'li Es Baskanlar Ankara ve Istanbul ittifaki için sürekli propaganda yapiyor." diye konustu. 

"Böyle omurgasiz bir ittifaka belediyeler emanet edilir mi?" 
"HDP'li Es Baskanlar CHP'nin basarisi için CHP'den daha çok çalisiyor." diyen Erdogan, "Es Baskanlar postayi koyuyor. Böyle bir ortakliktan, ittifaktan millete fayda gelir mi? Böyle omurgasiz bir ittifaka belediyeler emanet edilir mi? Kandil'in kapikullarina, seslerine çikaramayanlar bunlarin agababalarina karsi mücadele edebilir mi? Terör örgütü agziyla konusanlar Istanbul'u, Gazze'yi, Filistin'i savunabilir mi?" seklinde konustu. 

"Bay kemal! Bir Müslüman bu ifadeyi nasil kullanir?" 
Erdogan, sunlari kaydetti: "Islam dünyasindan kaynaklanan terör, diyor? Kim diyor? Bay Kemal! Sen Müslüman misin yahu! CHP'ye oy veren kardeslerime sesleniyorum, bu adamin pesinden gidecek misiniz? Bu adam istikametini kaybetmis. Cuma namazi esnasinda benim namaz kilan kardeslerime bu kursunlari sikan adam, Islam dünyasindan aldigi ilhamla mi bunlari yapiyor? Biz milletimize menfaat için degil Allah için seviyoruz." 

"Kütahya sehir Hastanesini insallah seneye hizmete sunuyoruz" 
"Son 17 yilda Kütahya'ya 14 katrilyon lira yatirim yaptik. Kütahya'da 70 bin metrekarelik bir alanda millet bahçesi yapmak için çalismalarimizi baslattik. Kütahyali ihtiyaç sahiplerine, sehit yakinlarimiza, engelliliklerimizi toplamda 900 trilyon tutarinda sosyal yardim yaptik. Toplam 34 saglik tesisi insa ettik. 600 yatakli sehir hastanemizin insaati sürüyor mu? Insallah seneye tamamlayip hizmetinize sunuyoruz. Imar Barisi'yla 51 bin kardesimizin imar sorununu çözdük." diyen Erdogan, konusmasina söyle devam etti: 

"Be vicdansiz! Hatay'da tam alti baraj insa ettik" 
"Hizli tren hattinin Afyonkarahisar istasyonu Zafer Havalimani'nda olacak. Türkiye'nin ilk bölgesel havalimani olan Zafer Havalimani'ni Kütahya, Afyonkarahisar, Usak illerimize kazandirdik. Muhalefet uzanamadigi üzüme koruk diyen tilki gibi davraniyor. CHP Genel Baskani sürekli bizim yaptiklarimizi elestiriyor. Geçenlerde beyefendinin yolu Hatay'a düsmüs. Bunlar Anadolu'nun yollarini sadece seçimden seçime hatirlarlar. Hatay'da hanim kardeslerimizi azarlayan belediye baskanina iki çift laf etmek yerine yine bize laf etmis. 'Hatay'da baraj var mi?' demis. Baskan da 'Hatay'da baraj yok' demis. Be vicdansiz 6 tane baraj yaptik biz. Göletleri saymiyorum. Hatay'da bunlarin en büyügü 585 bin dekar araziyi sulayacak Reyhanli Baraji'dir. Hadi Bay Kemal bunu bilmiyor. Onun eline kagit parçalarini tutusturanlar." 

"Oradan gelecek 2,5 milyonu Mehmetçik Vakfi'na verecegim" 
Erdogan, "Man Adasi diye bir sey tutturdu. Meclise geldi kagitlari salliyor elinde. Ben ve ailem, bizler Man Adasi'nda paralarimiz varmis. Davayi açtik. O davadan 2,5 milyona mahkum oldu. Simdi Yargitay'da. Parayi nasil verecek o ayri mesele. Milletvekilleri bunun için yardim sandigi kurdular. Oraya herkes 5'er milyar veriyor. Yargi onadiktan sonra buradan gelen 2,5 milyonu Mehmetçik Vakfi'na bagislayacagim. Ailece böyle karar aldik. Bu adamdan bir sey olmaz! 5 koyun teslim edemezsiniz buna. Biz eserlerimizle konusuruz. Bay Kemal'in yapacagi bir sey yok neyle konussun. Onun için hep yalan." ifadesini kullandi. 

"Ahmet Sami Kutlu kardesimizi sizlere emanet ediyorum" 
Erdogan, “Su anda 81 vilayetimizde dogalgaz var. Bu yil içinde Simav ve Hisarcik ilçelerimize dogalgazi getiriyoruz. Kütahya'da devam eden projelerimizi insallah 31 Mart'tan sonra hizlanarak devam ettirecegiz. Ahmet Sami Kutlu kardesimi sizlere emanet ediyorum” diye konustu. 


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °