Mhpliler Bolvadinde Nevruzu Kutladi

KELEKÇI: “RIYADAN, KIBIRDEN VE KAVGADAN UZAK OLACAGIZ”

Gündem 23.03.2019 00:11:53 0
Mhpliler Bolvadinde Nevruzu Kutladi

MHP’LILER BOLVADIN’DE NEVRUZU KUTLADI

Bolvadin’de Nevruz Bayrami Milliyetçi Hareket Partisi Ilçe Teskilati tarafindan düzenlenen törenle çarsi meydaninda kutlandi.

Düzenlenen Nevruz Bayrami kutlamalarina MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP Bolvadin Belediye Baskan Adayi Selahattin Kelekçi, Ülkü Ocaklari ilçe teskilatina bagli ülkücü gençler, MHP Il Genel Meclisi ve belediye meclis adaylari ile vatandaslar katildi. MHP Milletvekili Taytak Türk kültüründe 'Yeni Gün' anlamina gelen Nevruz’un baharin gelisini, tabiatin canlanisini ve milletimizin Ergenekon’dan çikisini müjdeleyen bir gün olarak kutlandigini söyledi.

 

KELEKÇI: “RIYADAN, KIBIRDEN VE KAVGADAN UZAK OLACAGIZ”

Bolvadin Çarsi meydaninda toplanan kalabaliga ilk olarak hitap eden MHP Bolvadin Belediye Baskan Adayi Selahattin Kelekçi konusmasinda, “Iyi, dogru ve güzelin yanlis, çirkin ve kötü ile mücadelesi gereklidir ve mahsere kadar sürecektir” diyerek Nevruz Bayrami münasebetiyle Türk dünyasinda yasanan mücadelelerin felsefesinde daima yanlislarla mücadele oldugunun altini çizdi ve göreve geldikleri takdirde riyadan, kibirden ve kavgadan uzak bir yönetim tarzi sergileyecekleri belirterek 31 Martta yapilacak olan mahalli seçimlerde Bolvadinlilerden destek istedi.

 

TAYTAK: “ERGENEKON’DA DAGI ERITEN BU MILLET, HER TÜRLÜ ZILLETI DE YENECEK GÜÇTEDIR”

Kelekçi’nin konusmasinin ardindan mikrofonu alan MHP Milletvekili Taytak ise, Nevruz geleneginin yüzyillardir nese ve huzura sevk eden en önemli kültürel degerlerinden birisi oldugunu belirterek, "Balkanlardan Orta Asya’ya kadar gönüllerin coskusu, yüreklerin heyecani, kalplerin huzuru ve baharin essiz güzelliklerini bizlere sunan Türk’ün bayrami nevruza ulasmis bulunuyoruz. Bu kutlu bayramda bereket ve sevgi kenetlenmekte, dayanisma ve yardimlasma bütünlesmekte, saygi ve nezaket iç içe geçmektedir. Cenab-i Allah’tan temennim, baharin uyanisini ve müjdesini haber veren 21 Mart Nevruz bayrami gibi, 31 Mart’ta da bir bayram olsun, Milletimizi çepeçevre kusatan belalarin ve felaketlerin yok olacaginin müjdesini versin. Ergenekon’da dagi eriten, girdigi bütün darbogazlardan çikmasini bilen yüce Türk Milleti’nin su an yasadigimiz kusatmayi da Allah’in izniyle yaracagindan hiç süphemiz yoktur. Ecdadimizdan aldigimiz güç ile, geçmiste nasil Türk düsmanlarina geçit vermediysek yine vermeyecegimizi herkesin bilmesi gerekmektedir. Nevruz, binlerce yillik tarihî süreç içerisinde, büyük Türk milletini ortak sevinç ve huzurda, ortak ülkü ve dostlukta bulusturan köklü bir kucaklasma firsati olarak yüzyillari asarak bugünlere ulasmistir. Bu köklü miras bizim için iftihar vesilesidir. Çünkü kendi gerçeklerine yabancilasarak mutluluklarini baskalarina ait degerlerde aramak yerine, millî kültürümüzün öz kaynaklari içerisinde bulmak demek; milletimizin bütün fertlerinin, kederde, kivançta ve tasada müsterek, millî suur ve ülküler etrafinda toplamak anlamini tasiyacaktir. Inancim, yüzlerce yildir ayni maziden gelen ve gelecegi beraberce tasavvur ederek huzur içinde yasayan kutlu milletimizin fertleri arasina, kin ve nifak tohumlarini ekmeye çalisan mihraklarin, Türk milletinin yilmaz ve yikilmaz iradesine karsi kaybedecegidir. Saziyla, sözüyle, siiriyle, destaniyla, türküsüyle, halayiyla Türk’e ait her ne varsa sanla, serefle gelecege tasinmali, ocagimiz tütmeli, yurdumuz yuvamiz sen olmalidir. Bu milli bayramin Türk ve Islam topraklarinda huzur, baris ve güven getirmesini, nevruzun tasidigi degere ve anlama uygun olarak; yasanan bütün olumsuzluklarin geride kalmasini, yeni ve güzel günlerin, bereketin, mutlulugun ve suurlu bir uyanisin aziz milletimizle beraber olmasini Cenab-i

Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandi.

Nevruz programi, Taytak, Kelekçi ve beraberindeki vatandaslar tarafindan Nevruz atesi yakilarak demir dövülmesi, yumurta tokusturulmasi ve atesin üstünden atlanilmasi ile sona erdi.


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °