Jüri Lezzetleri Seçmekte Zorlandi

AMACIMIZ YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ GELISTIRMEK

Gündem 23.03.2019 12:48:15 0
Jüri Lezzetleri Seçmekte Zorlandi

 

LEZZETLER KARAYOLLARI PARKINDA YARISTI

                Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafindan bu yil dokuzuncusu düzenlenen Yöresel Yemek Yarismasi, 100'ün üzerinde yarismacinin katimiyla Karayollari Parkinda yapildi.

                Sosyal faaliyetlerini araliksiz sürdüren Kent Konseyi, gelenek haline getirdigi Yöresel Yemek Yarismasi'ni bu yil dokuzuncu kez gerçeklestirdi. Karayollari Parkinda yapilan yarismaya, yogun katilim oldu. Lezzetlerin yaristigi yarisma, hamur isi, tatli ve ana yemek olmak üzere üç kategoride yapilirken, yarismacilar dereceye girmek için lezzet ve ikramda birbirleriyle yaristi.

                JÜRI LEZZETLERI SEÇMEKTE ZORLANDI

            Yarismanin jüri üyeliklerini Kent Konseyi Baskani M. Emin Birliktir, Belediye Meclis Üyesi Günay Öztürk ve Murat Bilgici, Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Emel Sarlik, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Güllü, Emir Murat Özdilek Teknik Anadolu Meslek Lisesinden; Önder Kaynak, Emrah Isisag, AKÜ Meslek Yüksek Okulundan Ögretim Görevlisi Erkan Çelik, Ögretim Görevlisi Tansu Çelik, Il Kültür Turizm Müdürlügünden Müdür Yardimcisi Adalet Atacan, Gurme Ihsan Sengül, Lokantacilar Odasindan Sami Çakmak, Asçilar Federasyonundan Murat Baser, Bayram Likit, Tufan Köken,  Ramazan Doruklu, Hüseyin Yalvaç ve Ali Riza Kartal yapti.

              AMACIMIZ YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ GELISTIRMEK

             Kent Konseyi Baskani M. Emin Birliktir, yarismaya gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duydugunu ifade ederek yarismacilara basarilar diledi. Yarismaya, beklenenin üzerinde katilim oldugunu belirten Birliktir, bu yogun katilimin, yarismanin ne derece önem kazandiginin göstergesi oldugunu söyledi. Bu yil dokuzuncusu düzenlenen yarismaya katilimin beklenenin üzerinde oldugunu ifade eden Birliktir,yarismaya ev hanimlarinin büyük ragbet gösterdigini ifade etti. Jüri üyelerini ayrica tebrik eden M. Emin Birliktir, yarismanin amaçlarindan bahsetti. Afyonkarahisar'in ve güzel ülkemizin yemek kültürünü yasatmak oldugunu kaydeden Birliktir, amacimiz yemek kültürümüzü geriye degil, bilakis ileriye götürmek diye konustu. Birbirinden lezzetli yemeklerin yarismaya katildigini ifade eden Birliktir, büyük bir ustalik ve özveriyle hünerlerini sergileyen yarismacilari tebrik etti.  

              DERECEYE GIRENLER ÖDÜLLENDIRILDI

              Yarismada lezzet, koku, görünüs, sunus, pisirme derecesi ve kivam kriterleri göz önünde bulunduruldu. Jüri heyetinin degerlendirmesinin ardindan dereceye giren yarismacilarin isimleri söyle açiklandi:

HAMUR ISI KATEGORISINDE
                1. Ayse DEMIR 2.Neriman DUMAN ve 3. Semiha Ergüer

Hamur Isi Jüri Özel Ödülü: Sibel TUKSAN

TATLI KATEGORISINDE
                1. Yusuf TURNA 2. Serife TEKSÖGÜT ve 3.Zehra KUYUMCU

Tatli Jüri Özel Ödülü: Aysegül BARLAK

ANA YEMEK KATEGORISINDE
                1. Esin ÇELIK 2. Dilek KETENCI ve 3.Arife KILIÇ

Ana Yemek Jüri Özel Ödülü: Nuray KUMRU

Bu sonuca göre birinci olan yarismacilara 800 TL, ikinci olan yarismacilara 600 TL ve üçüncü olan yarismacilara ise 400 TL para ödülü verilirken, her dalda jüri özel ödülü alan yarismacilara 250 TL para ödülü verildi.


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °