Filistinli Kardeslerimize Yönelik Saldirilarda Hükümetin Olumlu Kararlarini Da Her Zaman Destekleriz

Filistinli kardeslerimize yönelik saldirilarda hükümetin olumlu kararlarini da her zaman destekleriz

Gündem 26.03.2019 20:38:38 0
Filistinli Kardeslerimize Yönelik Saldirilarda Hükümetin Olumlu Kararlarini Da Her Zaman Destekleriz

 

 CHP Grup Baskan Vekili Engin Altay: "Filistinli kardeslerimize yönelik saldirilarda hükümetin olumlu kararlarini da her zaman destekleriz" 
- “Merak etmesinler bir daha Türkiye’de Haçli Seferi kavgasi olmaz” 
- “Trump’in sadece kisisel olarak arzusunu ortaya koyan bir karardir” 
- “Türkiye’de ezana kem söz edecek, yan gözle bakacak insan barinamaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Baskan Vekili Engin Altay, Golan Tepeleri ile alakali, "Trump’in sadece kisisel olarak arzusunu ortaya koyan bir karardir. Filistinli kardeslerimize yönelik saldirilarda hükümetin olumlu kararlarini her zaman destekleriz" dedi. 
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen CHP Istanbul Milletvekili ve Grup Baskanvekili Engin Altay, CHP Afyonkarahisar Il Baskanliginda açiklamalarda bulundu. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Il Baskani Nevzat Ercan ve partililer tarafindan karsilanan Altay, gazetecilere gündemi degerlendirdi. ABD Baskani Trump’un Golan Tepeleri'ni Israil topragi olarak tanimasinin hukuki açidan dayanaginin olmadigi söyleyen Altay su ifadelere yer verdi: 
“Ey Israil ey Trump diyerek efelenen Erdogan’in simdi ey Trump diye efelenmesi lazim. Trump’in kararinin hiçbir hukuki dayanagi yok arkadaslar. Trump’in sadece kisisel olarak arzusunu ortaya koyan bir karardir. Golan Tepeleri 1967’de yapilan anlasma geregince Filistin’indir. Israil’in sadece Golan Tepeleri'nde degil, Filistin’de dindaslarimiza Müslüman kardeslerimize yönelik hem isgali hem ambargosu ve izolasyonu hem basinci ve baskisi, hain ve alçakça saldirilari ile katliamlari devam etmektedir. Bunu kabul etmemiz mümkün degildir. Türkiye’nin Israil konusundaki politikalari da Filistinli kardeslerimiz ile gerçek bir dayanismayi yansitmaktan da uzaktir. Bunun da altini çizmek lazim. Türkiye Israil konusunda bir kere güç birligi içerisinde tek ses olmamiz lazim. Hem de daha yüksek refleks göstermemiz lazim. Biz Filistinli kardeslerimize yönelik bu tür saldiri ve hamleler karsisinda Türkiye’nin ve orta yerindeki hükümetin olumlu kararlarini da her zaman destekleriz” dedi. 

“Merak etmesinler bir daha Türkiye’de haçli seferi kavgasi olmaz” 
Bir daha Türkiye’de Haçli Seferi kavgasinin olmayacagini kaydeden Altay, “Yeni Zelanda’da yasanan menfur olaydan sonra hem partim hem de aziz vatandaslarimin iyi dileklerini ve taziyelerini götürmek üzere Yeni Zelanda’ya gittim. Yeni Zelanda’daki hain saldiriyi Türkiye’ye yönelik Haçli Seferleri'nin isaret fisegi gibi adlandirarak seçimlerde bunu oya devsirmek için de bir hamle içine girdiler. Haçli Seferi paranoyasi ile toplumun karsisina çiktilar. O Haçli ruhundaki milletlere, o dine mensup insanlara iste bu topraklarda bükemedigi bilegi 100 sene önce öptürdü. Merak etmesinler bir daha Türkiye’de haçli seferi kavgasi olmaz” diye konustu. 

“Türkiye’nin bir beka sorunu yok” 
Açiklamasina beka sorununa iliskin sözleriyle sürdüren Altay, “Beka beka beka dediler. Beka sudur; 4 harfli bir kelimedir. Birinci harfi batirdigimiz demek, ikinci harfi ekonomi demek, üçüncü harfi kurtarma demek, dördüncü harfi ise arayis demek. Yani batirdigimiz ekonomiyi kurtarma arayisindayiz diyorlar. Bekanin da Türkiye’deki karsiligi budur. Türkiye’nin bir beka sorunu yok. Türkiye bundan önce daha agir badireleri ve tehditleri bertaraf etmesini bilmistir. Türkiye kendisine yönelik agir tehditleri bin yillik Anadolu kardesligini korumustur" diye konustu. 

“Türkiye’de ezana kem söz edecek, yan gözle bakacak insan barinamaz” 
Altay, “Birilerinin ezani yuhaladilar, ezani islikladilar gibi provokasyonlari 3-5 oy fazla almak, 3-5 belediye fazla almak ugruna bu milletin içine sokulabilecek en büyük nifaktir. Erdogan unutmasin, ne Cumhuriyet Halk Partisinde ne IYI Parti’de ne Afyonkarahisar’da ne de Türkiye’de ezana kem söz edecek, yan gözle bakacak insan barinamaz. Ama Erdogan bir seyi daha unutmasin bu milletin gönlünde Allah ile aldatanlar da barinamayacaktir. Bunun da altini özenle çizmek isterim” dedi. 


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °