Ayisigi Kitabi Tanitildi

10 YILDA TAM 51 KITAP YAYINLANDI

Gündem 28.03.2019 19:59:56 0
Ayisigi Kitabi Tanitildi

     AYISIGI KITABI TANITILDI

 Afyonkarahisar Belediyesi, ilimizin tarihine, kültürüne ve sanatina isik tutan kültürel yayinlara destek vermeye devam ediyor.

  Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkilariyla Gazeteci- Yazar Ali Galip Leblebicioglu tarafindan hazirlanan “Ayisigi" isimli siir kitabi Kültür ve Sanat Evi'nde gerçeklestirilen tanitim programiyla begeniye sunuldu.

 Belediye Baskani Burhanettin Çoban, 15. sayidan devraldigi Afyonkarahisar Belediyesi kültür yayinlarini görev yaptigi iki dönem sonunda 64'e çikardi. Numarasiz basilan iki kitapla birlikte, 10 yilda tam 51 kitabi Afyonkarahisar'a kazandirdi.       

 Belediye Baskani Burhanettin Çoban'in katilimlariyla yapilan tanitim programina, daire müdürleri ile ilimiz sanat ve akademi dünyasindan çok sayida isim katildi. Programda ilk olarak Gazeteci- Yazar Ali Galip Leblebicioglu kitabina iliskin degerlendirmelerde bulundu. Siirlerin, insanin gönlüne; etrafindan, esinden, dostundan ve sosyal hayattan yansiyanlarin bir ürünü oldugunu belirten Leblebicioglu, o yüzden kitabin ismini Ayisigi koyduklarini söyledi. Leblebicioglu, kitabinin basimina verdigi destekten dolayi Belediye Baskani Burhanettin Çoban'a, Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Emel Sarlik ve ekibine tesekkür etti.

"AIDIYETI, GÜZEL SONUCUN GÖSTERGESI"

Belediye Baskani Burhanettin Çoban ise Ayisigi kitabinin döneminde yayinlanan son kitap oldugunu hatirlatarak, "Ali Galip Leblebicioglu agabeyimiz, 1937 dogumlu, Mevlana Hazretleri'nin 19. kusak, Sultan Divani Hazretleri'nin 12. kusaktan torunu. Yani, aidiyetini gördügünüz zaman böyle bir aidiyetten böyle güzel bir sonuç çikacagini herkesin tahmin edebilecegi bir agabeyimiz. Kendisinin 13. kitabi olan Ayisigi kitabinin, dönemimde yayinlanan son kitap olmasi da benim için çok anlamli oldu. Kendisine minnet ve sükranlarimi sunuyorum. Bu kitabimizin yayinlanmasinda özel gayret gösteren Kültür ve Sosyal Isler Müdürümüz Emel Sarlik ve ekibine de ayrica tesekkür ediyorum." dedi.

Yapilan bu konusmalarin ardindan, Gazeteci- Yazar Ali Galip Leblebicioglu, tanitima katilan davetlilere ve okurlara siir kitabini hediye etti.


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °