Ak Partinin Aday Çikarmadigi Illerden Igdir, Manisa Ve Osmaniyede Mhp Baskan Çikardi.

AK Parti’nin aday çikarmadigi illerden Igdir, Manisa ve Osmaniye’de MHP baskan çikardi.

Gündem 1.04.2019 12:25:02 0
Ak Partinin Aday Çikarmadigi Illerden Igdir, Manisa Ve Osmaniyede Mhp Baskan Çikardi.

AK Parti’nin aday çikarmadigi illerden Igdir, Manisa ve Osmaniye’de MHP baskan çikardi.

AK Parti ve MHP'nin is birligi yaptigi 51 ilin 25'inde Cumhur Ittifak kazanirken; ittifak kapsaminda olan ve kayyum atanan 4 belediye yine HDP'ye geçti.

AK Parti ve MHP'nin is birligi yaptigi 51 ilin 7'sinde AK Parti, 44'ünde ise MHP aday çikarmamisti. Ilk sonuçlara göre, MHP'nin aday çikarmadigi illerden olan Agri, Bitlis, Giresun, Mus, Rize, Sirnak, Istanbul, Balikesir, Bursa, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaras, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Sanliurfa ve Trabzon'da AK Parti birinci oldu. AK Parti'nin aday çikarmadigi illerden Igdir, Manisa ve Osmaniye'de MHP belediye baskani çikardi. CHP'den istifa eden ve belediye baskanligina bagimsiz olarak aday olan Mehmet Siyam Kesimoglu Kirklareli belediye baskani oldu.6 BELEDIYE CHP'YE GEÇTI

2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazandigi Ankara, Ardahan, Artvin, Bolu, Bilecik ve Antalya belediyesi ile MHP'nin kalesi olan Mersin ve Adana'yi CHP alirken; Hatay, Yalova, Eskisehir, Burdur, Edirne, Çanakkale, Sinop, Izmir, Aydin, Mugla ve Tekirdag ise yine CHP'ye geçti. Kayyum belediyeler olan Mardin, Hakkari, Diyarbakir ve Van'i yine HDP aldi. MHP'li belediye olan Kars ise HDP'ye geçti.
AK Parti ve MHP'nin ittifak yaptigi illerin çogunda Cumhur Ittifaki oy oranini arttirdi. 24 Haziran seçimlerinde 30,44 alan ittifak, bu seçimde oyunu 55'e yükseltti. Sirnak'ta oyunu yüzden 21'de yüzde 62'ye yükseltirken; Manisa'nin oyunu yüzde 51'den yüzde 54'e çikti. 


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °