Esit Oylar Kurayla Belirlendi.

ESIT OYLAR KURAYLA BELIRLENDI.

Gündem 4.04.2019 21:11:54 0
Esit Oylar Kurayla Belirlendi.

 Afyonkarahisar’in Sandikli ilçesinde iki köy ve bir mahalle muhtarligi, oylarin esit çikmasi nedeni ile kur'a çekimi sureti ile belirlendi. 
Sandikli'nin Çigiltepe ve Çukurca köyleriyle Zafer Mahallesi'nde yapilan seçim sonuçlarina adaylar itirazda bulundu

. Itiraz sonrasi Ilçe Seçim Kurulu, Çigiltepe köyü muhtar adaylari Akif Türker ile Ibrahim Özpinar, Çukurca köyü muhtar adaylari Adem Yayla ve Necati Baspinar ile Zafer Mahallesi muhtar adaylari Orhan Arslan ile Gazanfer Altintas'in ayni sayida oy aldigini belirledi.

Bunun üzerine Ilçe Seçim Kurulu hâkimi tarafindan muhtarlar arasinda kur'a çekimi yapildi. Kurada Çigiltepe muhtari Ibrahim Özpinar, Çukurca muhtari Âdem Yayla, Zafer Mahallesi muhtari da Orhan Arslan oldu. Kur'ayi kazanan adaylar mutluluk yasarken, kaybedenler ise üzüldü. 
Çigiltepe Köyü Muhtari Ibrahim Özpinar’in avukati Yusuf Onur Seçmen, “Seçim sonrasi Ilçe Seçim Kurulu'na itiraz ettik. Itirazimiz kabul edildi. Yeniden yapilan sayimda oylarin esit oldugu anlasildi.

Esit oylar yüzünden Seçim Kanunu geregince bir kur'a çekimi yapildi. Kur'adan da muhtarimiz çikti” dedi 
Kur'a sonucu Zafer Mahallesi muhtari seçilen Orhan Arslan,

“Zafer Mahallesi muhtar adayi idim. Ben 211 oy, rakibim 212 oy almisti. Fakat onun oyun biri sari kâgida yazilmis, takilmis idi

. O geçersiz oldugu için esit sayida olduk ve kur'aya tabi tutulduk. Kur'ada sansimiza bize çikti, Mevla’m bize nasip etti" diye konustu. 


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °