Yeni Nesil Gazetecilik Egitim Ve Istihdam Programi Kapsaminda Egitim Alan Gazeteci Adaylarinin Sertifikalarini Verdildi

Yeni Nesil Gazetecilik Egitim ve Istihdam Programi kapsaminda egitim alan gazeteci adaylarinin sertifikalarini verdildi

Gündem 4.04.2019 21:25:04 0
Yeni Nesil Gazetecilik Egitim Ve Istihdam Programi Kapsaminda Egitim Alan Gazeteci Adaylarinin Sertifikalarini Verdildi
Vali Mustafa Tutulmaz Yeni Nesil Gazetecilik Egitim ve Istihdam Programi kapsaminda egitim alan gazeteci adaylarinin sertifikalarini verdi.
 

Sertifika törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Basin Ilan Kurumu Genel Müdür Yardimcisi Cem Elçin, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Afyonkarahisar Il Müdürü Serife Münire Burcu, Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi Baskani Sezer Küçükkurt, egitmenler, gazeteci adaylari ve basin mensuplari katildi. 
 

Yazili ve görsel basinin ihtiyaç duydugu nitelikli eleman ihtiyacini karsilamak amaciyla Basin Ilan Kurumu Proje Gelistirme ve Ar-Ge Birimi’nin hazirlayip, Zafer Kalkinma Ajansi “2018 yili Teknik Destek” kapsaminda desteklenerek, BIK Afyonkarahisar Sube Müdürlügü’nün koordinatörlügünde basvuru islemleri ve mülakatlari yapilan adaylarin egitimi Yeni Nesil Gazetecilik Egitim ve Istihdam Programi sertifika töreniyle sona erdi. 

Afyon’da Güzel Bir Isbirligi Var 

Törende konusan ve Afyonkarahisar’da kamu kurum ve kuruluslarinin güzel bir isbirligi içerisinde oldugunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Basin Ilan Kurumu, ISKUR, ZEKA, Iletisim Müdürlügü, Basin Yayin Dernegi hep birlikte güzel bir sinerji ile bu egitim programini hazirladi. Öncelikle bu isbirligi için tesekkür ediyor, hepinizi kutluyorum. Bu sinerjiyi devam ettirdikçe basariyi da arttiririz, Sertifikalarin da hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” dedi

Dogru Bilgiyi Ulastirmanin Yolu Nitelikli Elemandan Geçiyor

Basinin demokrasi ve dogru bilgi noktasinda önemine deginen ve nitelikli is gücünün gerekliligine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Yazili ve görsel basin demokrasinin olmazsa olmaz bir sarti olarak ortaya çikmistir. Bir taraftan dogru bilgi ihtiyacimizi giderir bir taraftan da idarecileri, sorumluluk sahibi insanlari dogru yapmaya yönlendirir. Bu yönüyle basini önemsiyoruz. Ancak basinin da nitelikli olmasi lazim. Dogru bilgiyi vatandasa en iyi sekilde ulastirabilmesi lazim. Bunu yapabilmenin yolu da nitelikli personelden geçiyor. Bu egitim süresi kisa bir süre ama önemli katkilari olmustur diye düsünüyorum. Basin sektörüne nitelikli eleman katkisi olacaktir” diye konustu. 

Bu Meslek Rahatlik Degil Fedakârlik Istiyor

Gazeteci adaylarina meslek hayatlarinda yararlanabilecekleri önemli tavsiyelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz sunlari söyledi: “Sertifika alan gazeteci adaylarina da tavsiyem öncelikle bu meslegi sevin. Bu meslek epey mesakkatli. Örnegin; seçim oluyor mesai gece saatlerini buluyor, bir baska programda bir açilis oluyor diyelim soguk ya da sicak ortamda beklemek durumundasiniz veya bir yangin oluyor o saatte oraya gitmek gerekiyor. Yani özetle rahatiniza düskünseniz bu meslekte durmayin. Bu meslek rahatlik degil fedakârlik istiyor.
 
 
Is bulamadim bari bu arada basin meslegine gireyim mantigi ile bu sektöre girerseniz basarili olamazsiniz, yaptiginiz haberlerle de kamuoyunu dogru bilgilendirmemis olursunuz. Iyi is yapayim derken toplumda daha fazla huzursuzluga da sebep olabilirsiniz. Kendinizi sorgulayin bu meslegi gerçekten seviyor musunuz düsünün. Yani egitim programi var katilayim bu meslege bir gireyim nasilsa isim yok mantigi ile hareket etmeyin. Meslege sevmiyorsaniz ve 24 saat esasina dayali bir sekilde bu meslegi yapabileceginizi düsünmüyorsaniz bu meslekten hemen ayrilin. Çünkü siz mutsuz olursunuz, yaptiginiz haberlerde toplumu mutsuz eder.”

Dogrudan ve Dürüstlükten Ayrilmayin 

Gazeteci adaylarina yol gösterici önerileri de paylasan Vali Mustafa Tutulmaz: “Basin alaninda yetenek önemlidir. Yazabilmek, anlatabilmek beceri gerektirir. Yeteneklerinizi sorgulayin. Çok çalisirsaniz bazen yetenekte geride kalabilir. Gayret edin ve çok çalisin. Mesai kavraminiza riayet edin. Çalisma sürenizi iyi degerlendirin. Kisa is süresince isinize dört elle sarilin ve üretken olun. En önemli hususta kaleminizi tetikçilikte kullanmayin.
 
Dogrudan ve dürüstlükten ayrilmayin. Toplumun saygin insanlari olun. Gazeteciler saygin ve deger verilen kisilerdir. Isini düzgün yapan gazetecilerin sözüne de itibar edilir. Ayni sekilde gazeteci olup ta herkesin elinin tersiyle ittigi çok insan gördüm. Yazdiginin ve söylediginin itibari olmuyor. Onurlu bir meslege adim atiyorsunuz. Iyi çalisirsaniz onur, sayginlik, seref kazanabilirsiniz” seklinde konustu.
 

Kültürel Etkinliklere Katilim Saglayalim 

Nisan ayi içerisinde yapilacak kültürel etkinlikler hakkinda da basin mensuplarini bilgilendiren Vali Mustafa Tutulmaz: “Ilimizde kültürel etkinlikler hizlaniyor. 18. Klasik Müzik Festivali bugün basliyor. Yine 12-21 Nisan tarihleri arasinda 2’inci Kitap Fuari basliyor. Bu yilki sloganimiz “Bulusma Notamiz Kitap.” 68 ulusal yazar, 46 Afyonlu yazar, 55 minik ve genç yazar söylesi ve imza etkinliginde Afyonkarahisarlilarla bulusacak.
 
 
Ayni zamanda sayisiz tiyatral gösteri ve trafikte yaya üstünlügünü isleyen Sefer Dede ile yolculuk oyunu yer alacak. Bizler Valiligimiz sosyal medya hesaplari ve Kitap Fuari Tanitim hesabi üzerinden etkinlikleri kamuoyuna duyuruyoruz bu konuda siz basin mensuplarinin da destegini bekliyoruz.  Bu yil 400 binin üzerinde ziyaretçi hedefliyoruz. Toplumlarin gelismisligi kültür ve sanatta ne kadar ön planda olugu ile paraleldir. Bu noktada herkesi etkinliklerimize destek olmaya davet ediyorum” dedi. 
 

Egitime katilan 22 kursiyer sertifikalarini Vali Mustafa Tutulmaz, Basin Ilan Kurumu Genel Müdür Yardimcisi Cem Elçin ile diger protokol üyelerinden aldi. 
 

11-29 Mart tarihlerinde Valilik Toplanti Salonunda yapilan egitimlerde gazeteci adaylari 90 saat süreyle veri haberciligi, istihbarat haberciligi, kültür-sanat haberciligi, televizyon haberciligi, politika haberciligi, dijital habercilik, röportaj teknikleri gibi konularda egitim aldi. 

Tören sonrasi Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler gazeteci adaylari ile hatira fotografi çektirdi. 
 

Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °