Sosyal Medyadan Tanistilar, Birlikte Isletme Kurdular

Sosyal medyadan tanistilar, birlikte isletme kurdular

Gündem 6.04.2019 11:14:10 0
Sosyal Medyadan Tanistilar, Birlikte Isletme Kurdular

Sosyal Medyada tanisan Rizeli ve Adanali 2 kadin birlikte açtiklari isletme ile Adana lezzetlerini Rize’ye tasidi. 
7 yil önce sosyal medya araciligi ile tanisan

Adanali Mine Damaksiz ve Rizeli Sefaat Topaloglu dostluklarini pekistirdi. Birbirlerine yemek tarifi veren ikili daha sonra isleri gelistirmeyi düsündü ve Topaloglu, Damaksiz’i Rize’ye davet etti. Rize’ye gelen Damaksiz sehri begenerek yasama karari aldi. Artik Rize’ye yerlesmis olan Damaksiz evden Topaloglu ile birlikte manti, içli köfte yaparak satmaya basladi. Lezzetli yemekleri kulaktan kulaga dolasinca bir yer tutarak kendi isletmelerinin sahibi oldular. Iki kisi basladiklari iste simdi yanlarinda 6 kisi çalistiran iki arkadas disaridan gelen siparislere yetisememekten de sikayetçi. 
3 yil evde yürüttükleri islerini KOSKEB destegi ile 1,5 yil önce açtiklari isletmeyle sürdüren ikili ayni zamanda ürettikleri manti ve içli köfte için Tarim Bakanligi'ndan onay belgesi alarak profesyonellige adim atti. 
Sefaat Topaloglu, sosyal medyada tanistigi Adanali arkadasi ile güzel bir isletme kurduklarini ve daha da büyük bir lokanta ile isleri büyütmek istediklerini dile getirerek “Sosyal medya üzerinden tanistigimiz Mine Hanimla güzel bir ortakliga girdik. Tanistigimizda Adana’da yasayan Mine Hanim ile iyi dost olduk. Rize’ye gelmeye basladi ve burayi çok begendi. Buraya tasindiktan sonra yemek konusundaki yeteneklerini görünce onu, ticarete girme konusunda destekledim. 3 yil kadar evde manti ve içli köfte yaptik. Iyi bir pazar olusturduk ve zamanla siparislere yetisemez hale geldik. 1,5 yil önce de bu isletmeyi kurduk. Biz çalisiriz diye düsünüyorduk ama burada da ünümüz hizla yayilinca siparisler artti ve simdi 6 kisi çalistiriyoruz. Hedefimiz lokantacilik sektörüne geçmek” ifadelerini kullandi. 
Adana’dan misafir olarak geldigi Rize’ye hayran kalarak yerlesme karari aldiktan sonra sosyal medyadan tanistigi arkadasiyla isletme sahibi olan Mine Damaksiz, basladiklari noktadan geldikleri yerleri görünce çok mutlu oldugunu söyledi. Damaksiz “Her sey bir rüya gibi. Sefaat Hanimla tanistiktan sonra hayatim bir anda degisti. Önce Rize’ye tasindim. Sonra beni desteklemesi sayesinde yemek konusundaki yeteneklerimi ortaya çikardim. Ilk, siparis aldik yemekleri evde hazirladik. Sefaat Hanim satis konusunda yardimci oldu. Sonra siparisler giderek artti. 3 yil evde sürdürdügümüz üretimi 1.5 yil önce açtigimiz isletmeye tasidik ve simdi bu isletmede bize küçük gelmeye basladi. 2 kisiyle çiktigimiz yolda su an 6 kisiyiz ve siparislere yetisemiyoruz” seklinde konustu. 
Adana lezzetlerini Rize’ye tasidiklarini ve Rizeliler'i çok sevdigini bu yüzden siparislere yetisemediklerini dile getiren Damaksiz “Manti, içli köfte, su böregi, sikma, gözleme tarzi seyler yapiyoruz. Ayrica siparise göre yemek yapiyoruz. Ramazan ayinda güveç islerimiz oluyor, tatli yapiyoruz. Bundan sonrasi içinde güzel hedeflerimiz var. Burayi sadece üretim yeri olarak kullanmayi düsünüyoruz. Yörük Çadiri yaparak Adana lezzetlerini Rize’ye tasimayi hedefliyoruz” dedi. 


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °