Minik Ahmete Yardim Eli Uzandi

Minik Ahmet için umut isigi

Gündem 12.04.2019 19:22:18 0
Minik Ahmete Yardim Eli Uzandi

8 yasindaki Ahmet’in Türkiye’de tedavisi bulunmayan hastaligi için yurt içi ve yurt disindan birçok kisi yardim konusunda seferber oldu.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak da aileye ulasarak minik Ahmet’in tedavisi için ne gerekiyorsa yapacaklarini bildirdi. 
Afyonkarahisar'in Bayat ilçesine bagli Sagirli köyünde yasayan Ahmet Oruç Bostan, henüz 8 yasinda.

Bundan iki yil önce okulda ögretmeni tarafindan arkadaslarindan geri oldugunun fark edilmesi üzerine muayene edilen çocugun, bir tür kas problemi olan tip dilinde Musküler Distrofi adi verilen hastaliga yakalandigi anlasildi.

Doktorlarin, bir türlü çare bulunamayan hastalik nedeniyle Ahmet'in 12-13 yaslarinda yürüme yetisini tamamen kaybedecegini ve 20'li yaslarda da hayatini kaybedebilecegini söylemesi aileyi yikima ugratti.

IHA’nin gündeme getirdigi haber sonrasi konuyu ögrenerek Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesindeki doktorlarla görüsen MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, ailenin tekrar hastaneye kontrole gitmeleri noktasinda ricada bulundu. 
Konuya iliskin açiklamada bulanan Mehmet Taytak, "8 yasinda, arkadaslari gibi kosmak konusmak, onlar gibi bisiklet sürmek isteyen çocugumuzun ni okudugumda çok üzüldügümü belirtmek isterim.

okuduktan sonra, bizzat aileye ulasip durumun bütün detaylarini ögrendim.

Bir sene önce ilk teshisin konuldugu hastane yetkilileri ile görüsüp, ailemizi doktorlarimiz ile irtibata geçirdim.

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesinden çocugumuz için randevu alarak çaresiz anne ve babaya yalniz olmadiklarini, küçük çocugumuzun tedavi süreci içerisinde elimizden ne gelir ise her zaman konuyu takip edecegimizi, yanlarinda olacagimizi ilettim.

Çocugumuzun kontrolü sonrasinda, konulacak olan teshise göre yurt içerisinde tedavi sürecinin devam edilmesi karari verilirse, hangi hastaneye götürülmesi gerekirse maddi açidan ailemize destek olacagim

. Konulacak olan teshis çocugumuzun yurt disinda tedavi görülmesi öngörülür ise, bürokrasi tarafindan ailemize, çocugumuza bu noktada yardimlarda bulunacagim.

Sonrasinda Afyon Il Saglik Müdürümüz ile görüserek ailenin durumunu anlatarak, Il Müdürlügümüz tarafindan ne gerekiyor ise duyarli olmalari noktasinda ricada bulundum.

Çocugumuzun en kisa sürede hastaligina bir çözüm bulunmasini diliyorum. Aileye tekrardan geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. 
Milletvekili Taytak’in yani sira Demokrat Parti (DP) Genel Baskani Gültekin Uysal ve birçok yardimsever vatandasin da Ihlas Haber Ajansi muhabiri araciligiyla yardim etmek için aileye ulastigi ögrenildi. 


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °