Her Türlü Turizm Etkinligi Ilimizde Yapiliyor”

HER TÜRLÜ TURIZM ETKINLIGI ILIMIZDE YAPILIYOR”

Gündem 15.04.2019 23:24:44 0
Her Türlü Turizm Etkinligi Ilimizde Yapiliyor”

Turizm Haftasi etkinlikleri kapsaminda Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri, Cumhuriyet meydanindan tarihi Millet hamamina kadar kortej yürüyüsü gerçeklestirdi. 
15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Turizm Haftasi, Afyonkarahisar’da da çesitli etkinliklerle kutlaniyor.

Afyonkarahisar Valiligi Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan organize edilen Turizm Haftasi kutlamalari Zafer Müzesi önünde kiliç kalkan gösterisiyle basladi.

Daha sonra Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takiminin gösterileriyle devam eden kutlama kortej yürüyüsüyle sürdü. Tarihi Millet Hamami’na kadar devam eden yürüyüse vatandaslarda alkislayarak destek olduk. Mehter takimi, tarihi Bedesten Çarsisi önünde bir süre gösteri bundu.

Türk Hava Kurumu Motorlu Hava ekibi tarafindan gösterisi gerçeklestirildi. Havada uçan 2 motorlu hava araci üzerlerinde takili olan ‘Atatürk’ ve ‘Turizm Haftasi Kutlu Olsun’ yazili bayraklar gökyüzünde dalgalandirildi. 

Tarihi Millet hamaminda devam eden programda konusan Vali Mustafa Tutulmaz ise, Afyonkarahisar’da deniz turizmi disinda tüm turizm alanlarinin mevcut oldugunu söyledi.

Tutulmaz söyle konustu; 
“Turizm Haftasi kutlamalarinda degisik etkinliklerimiz olacaktir.

Ilimizin turizm potansiyeli daha iyi konuma nasil getirilebilir mevcut durum nedir daha iyi pozisyona bunlara kafa yorulacaktir. Bugünkü etkinligimizde bunun baslangicidir.

Simdi Afyonkarahisar turizm açisindan gerçekten her alaninda degerlere sahip. Turizmde birçok alan var biliyorsunuz. Bunlarin hepsi neredeyse var. Bir tek deniz yok. Denizin disinda günes turizminin disinda her türlü turizm etkinligi ilimizde yapiliyor.” 
YARISMADA DERECEYE GIRENLER ÖDÜLLENDIRILDI 
Konusmalarin ardindan ise ‘Masallarla Afyonkarahisar’ yarismasinda dereceye girenlere Vali Mustafa Tutulmaz tarafindan hediyeleri takdim edildi. Kutlama AKSAM Halk Danslari Toplulugu’nun gösterileriyle sürdü. 
Kortej yürüyüsü; Vali Mustafa Tutulmaz yani sira Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus, Milli Egitim Müdürü Metin Yalçin, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Il Müdürü Serife Münire Burcu, Il Kültür ve Turizm Müdür V. Mehmet Tanir, sivil toplum kurulusu temsilcileri, otel temsilcileri ve vatandaslar katildi. 


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °