Aydin Büyüksehir Belediye Meclis Divaninin Tüm Üyeleri Kadinlardan Olustu.

Aydin Büyüksehir Belediye Meclis Divaninin tüm üyeleri kadinlardan olustu.

Gündem 16.04.2019 18:39:13 0
Aydin Büyüksehir Belediye Meclis Divaninin Tüm Üyeleri Kadinlardan Olustu.

Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli Idareler Seçimlerinden sonra ilk kez toplandi. Aydin Büyüksehir Belediye Meclis Divaninin tüm üyeleri kadinlardan olustu. 
82 meclis üyesinin katildigi toplantiya baskanlik yapan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, yaptigi açilis konusmasinda seçimlerin geride kaldigini belirterek, “Göreve yeni seçilen belediye baskanlarimizi ve meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Aydinimiza hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Seçimler bitti artik hepimiz birlikte Aydin için çalisacagiz" dedi. 

Açilis konusmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu. Toplantiyi AK Parti Il Baskani Ömer Özmen, CHP Il Baskani Ali Çankir, MHP Il Baskani Burak Pehlivan ile IYI Parti Il Baskani Cemal Sari da takip etti. 

Mecliste AK Parti'nin grup sözcülügünü Mehmet Güler, CHP'nin grup sözcülügünü Fatih Atay, MHP'nin grup sözcülügünü Zeki Inal, IYI Parti’nin grup sözcülügünü ise Cihan Demirel yapti. Parti sözcüleri, yeni dönem için temennilerde bulundu. 

Divanin tamami kadinlardan olustu 
Mecliste baskanlik divani asil ve yedek üyeler gizli oy yöntemiyle belirlendi. Mecliste çogunlugu elinde bulunduran Millet Ittifaki üyeleri, divanin tamaminin kadinlardan olusmasi için önerge verdi. Yapilan oylamanin sonucu tamami kadinlardan olusan Baskanlik Divani’na Ayse Özdemir, Yasemin Gürsoy, Semra Yücel, Fatma Tabak ve Hatice Kurban seçilirken 1'inci meclis Baskanvekilligine Evrim Karakoz ve 2'nci meclis baskan vekilligine Cihan Demirel, encümen üyeligine ise CHP'den Malik Ercan, IYI Parti'den Kadir Mutlu Hayati Atli, Semra Yücel ve AK Parti’den Mehmet Güler seçildi. 
Encümen üyelerinin belirlenmesinin ardindan meclis ihtisas komisyonlarina CHP'den 3, AK Parti'den 2, MHP'den 1 ve IYI Parti'den de oy birligiyle 1'er isim seçildi. 


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °