Elhamdülillah Müslüman Oldum.

Amerikali psikolog Islam'i seçti

Gündem 17.04.2019 13:03:30 0
Elhamdülillah Müslüman Oldum.

Amerika Birlesik Devletleri’nde (ABD) doktorluk yapan 63 yasindaki Amada Mayben, Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde düzenlenen ihtida töreni ile ‘Ayse’ ismini alarak Müslüman oldu. 
ABD'nin Boston Eyaleti’nde psikologluk yapan 63 yasindaki Amada Mayben, ülkesindeki Müslümanlarla kurdugu iletisim sonucunda Islam dinine ilgi duymaya basladi.

Internet üzerinden arastirmalarini derinlestiren Mayben, Islam dinini daha iyi tanimak amaciyla da Türkiye’yi ziyaret etmeye karar verdi.

Basta camiler olmak üzere Islami eserlerle ilgili arastirmasini sehirleri gezerek yapmaya karar veren Amada Mayben, Istanbul’un ardindan Anadolu’yu dolasmaya basladi. Mayben, gezisi sirasinda Kahramanmaras'in Elbistan ilçesine ugradi. Gördüklerinden ve Müslümanlik hakkinda edindigi bilgilerden çok etkilenen Mayben, Islam dinine geçmeye karar verdi. Mayben, Elbistan’da tanistigi ve diyalog kurdugu vatandaslara Islam dinine geçmek istedigini anlatti. Mayben’in bu istegi üzerine Elbistan Müftülügü ile irtibata geçildi. Mayben’in müracaati ve istegi üzerine Elbistan Müftüsü Haci Mustafa Kiliç ve diger görevlilerin katilimi ile ihtida töreni düzenlendi. 
Ihtida töreni, Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi. Ilçe Müftüsü Kilinç, Müslümanligi seçen Amada Mayben’e Islam dini hakkinda bilgiler verdi. Müftü Kilinç’in Islam dini ile ilgili olarak verdigi bilgiler, çok az Türkçe bilen Mayben’e tercüme edildi. Elbistan Müftüsü Haci Mustafa Kilinç, Islamiyet’le ilgili bilgilerin ardindan Mayben’den söylediklerini tekrarlamasini istedi. Amerikali Amada Mayben, kelime-i sehadet getirerek Müslüman oldu.

Müftü Kilinç, Müslümanligi seçen ve ‘Ayse’ ismini alan Amerikali psikologa Islam Ilmihali hediye etti. 
Sehadet getirerek Müslüman olan ve ‘Ayse’ ismini alan Mayben, Türkçe olarak, “Elhamdülillah Müslüman oldum. Adim Ayse. Çok sükür” dedi. 
Elbistan Müftüsü Haci Mustafa Kilinç ise, "Bugün kendi istegi ve kendi arzusu ile Islam’i arastirarak Müslümanligi seçip Ayse adini alan kardesimizi tebrik ediyor ve kutluyorum. Biz de ihtida merasimi düzenleyerek bu hidayete vesile olduk. Kendisinin, ömrü boyunca Islam’i ve Kur’an-i Kerim’i yasayan bir kisi olmasini Rabbimden niyaz ediyorum” seklinde konustu. 
Amerikali psikologun Müslümanliga geçmesi için vesile olan Cuma Gözükara da, “Ablamin sahibi oldugu lokantaya yemek yemek için girdi. Türkçe bilmedigi için ilk basta anlasamadik

ABD vatandasi. Kendisi psikolog. Türkiye’ye ve Elbistan’a geliyor. Elbistan’da da konustuk. Kendisine, Türk misafirperverligini en iyi sekilde gösterdik.

Gönlünü hos etmeye çalistik. Müslümanlikla ilgili arastirmalarinin oldugunu ögrendik.

Bizim dinimize Islam’a çok çok hosgörü ile baktigini ögrendik. Dinimizi, Peygamber Efendimizi anlattik.

En sonunda da kendisine Islam dinine geçip geçmek istemedigini sorduk. Kendisi de çok tesekkür ederek bunu istedigini söyledi.

Müftü beyle irtibata geçtik ve bugün de Ayse’nin Hiristiyanliktan Müslümanliga geçisine sahit olduk” ifadelerini kullandi. 


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °