Vali Tutulmaz Yazar Serkan Sengülün Konferansina Katildi

Vali Tutulmaz Yazar Serkan Sengül’ün Konferansina Katildi

Gündem 18.04.2019 21:35:03 0
Vali Tutulmaz Yazar Serkan Sengülün Konferansina Katildi

 

Ilk fuara da katilan ve hiçbir destek almadan kendi çabasi ile Afyonkarahisar merkez ve köylerinde 130’un üzerinde söylesi etkinliginde ögrencilerle bir araya gelen yazar Serkan Sengül 2. Afyonkarahisar Kitap Fuari’na da katilarak fuara destek oldu.

Yazar Serkan Sengül’ü Kamil Miras Anadolu Lisesi Sehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda yaptigi konferansinda yalniz birakmayan Vali Mustafa Tutulmaz, Sengül’ü konferans süresince dinledi. 

Yazarlarimizi söylesilerinde Yalniz Birakiyoruz

Konferans öncesi ögrencilere hitaben yaptigi konusmasinda egitime ve ögrencilere çok deger verdigini belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “Sizlerle daha sik bir araya gelmeyi istiyorum ve imkân buldugum her firsatta sizlerle bulusuyorum. Egitime, ögrencilere çok deger veriyorum sizlerde bunun farkindasinizdir. Sizlerin egitim kalitesini nasil arttirabiliriz, gelecegimizin gençligini nasil daha iyi olusturabiliriz bunun mücadelesi içerisindeyiz. Iste bu çabalarimizdan birisi de 2. Afyonkarahisar Kitap Fuari’nin düzenlenmesidir. Kitap Fuari’ni sadece kitap satilan yer olarak algilamayin. Bu fuarin aslinda kültür söleni olmasini istiyoruz. Bu sebeple yazarlarimizi sizler ve vatandaslarimizla bir araya getirmeye çalistik. Ancak bu noktada ne yazik ki üzülüyoruz. Çünkü yazarlarimiz geliyor, bakiyoruz karsisinda yalnizca 10 kisi var. Biz Valilik olarak bize düsen görevi yapiyoruz. Ancak halkimiz ayni ilgiyi yazarlarimiza göstermiyor. Yazar bir cümleyi yazarken bir günlük bir tecrübe ile yazmiyor. Yillarin birikimini, gözlemini, tecrübesini aktariyor. Bizim bunlardan faydalanmamiz gerekir” dedi.

Kitap Okumak Hafiza ve algilama Yetenegimizi Arttirir

Konusmasinda kitap okumanin faydalarina ve gerekliligine deginen Vali Mustafa Tutulmaz:” Basarili olmak istemeyen var mi? Elbette yok ama bunun geregini yerine getiriyor muyuz? Bunu sorgulamaliyiz. Kitap okumak beynin nöronlarini gelistiriyor. Belirli bir yastan sonra kalp ilave damarlarini üretiyor. Ve bakiyoruz 50-60 yaslarda kalp krizi riski daha az, kriz olsa bile ölümcül olmasi az. Iste kitap okumakta böyle bir sey. Beyinde daha fazla nöron olusturuyor. Daha fazla nöron demek hafizanin ve algilamanin artmasi demek, olaylari kavramak daha da kolaylasir. Zeki insan bu zekâsini bilgi, toplumsal degerler ve deger yargilariyla birlestirirse basarili olmasinin önünde hiçbir engel yoktur. Kitap okumak çok çok önemli. Insani degerler ve bu degerlere saygili olmamiz da çok önemli. Eger toplumu bu degerler etrafinda birlestiremezsek toplumsal sikintilar olur” diye konustu.

130 Söylesi ve Konferansi Kendi Çabasiyla Yapti

Yazar Serkan Sengül’ü Il genelinde yaptigi söylesi ve konferanslari dolayisiyla tebrik eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Ülkemizin etrafindaki cografyaya baktigimizda gelisme egilimi gösteren neredeyse tek ülke biziz. Bu ancak sizlerin gayretleri ile devam eder. Iyi kötü bir okul kazanip bir de meslek bulur sans yaver gider devlete de kapak atarsak rahatiz demekle olmaz. Bizim ülkemizi daha da ileriye tasimamiz gerekiyor. Konuk yazarimiz Serkan Sengül çok degerli bir isim. Bizden bir beklentisi olmadan Afyonkarahisar’da 130 okulda söylesi etkinligi yapti. Bu büyük bir fedakârlik. Bu maddi kaygiyla yapilan bir fedakârlik degil. Bu çaba sizlerin bu ülkeye yapacagi katkiyi artirmak için yapilan bir fedakârliktir. Kendisini yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Haftada Bir Kitap Okuyan Ögrencinin Sinav Derdi Olmaz

Konusmasi sirasinda ögrencilere tavsiyelerde de bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Sadece üniversite kazanmak odakli egitim almayin. Kitap okuyun, hayal gücünüzü gelistirin. Hayal gücünüz ne kadar gelisirse mesleginizde yapacaginiz basarilarda beraberinde gelir. Suanda sizlerin yasindaki bir kisi haftada bir kitap okursa sinavlar inanin hiç sorun olmaz. Üniversite kazanma probleminiz ortadan kalkacaktir. Yilda 50 kitap okuyun garantisi ben olayim inanin üniversiteyi kazanacaksiniz” dedi.

Konusmasinin akabinde Yazar Serkan Sengül’ü anons eden Vali Mustafa Tutulmaz konferans süresince Sengül’ü dinleyerek onu tebrik etti.

Hayatinizda Empati Kurun Basari Beraberinde Gelir

Vali Tutulmaz konferansi degerlendirdigi kapanis konusmasinda: “Bu yasta bu basariyi degisimin bir örnegi olarak gösterdigi için özellikle yazarimizi tebrik ediyorum. Sizlerin de hayata farkli bir renk katabileceginize inaniyorum. Yeter ki buna sizlerde inanin. Bugüne kadar hiç olmadi demeyin. Ben de köyde büyüdüm. Ilkokulu köyde okudum. Eger etrafima baksaydim suanda köyde çobandim ya da çiftçiydim. Ama ben hep sunu dedim. En iyisi olacagim dedim. Ise basladim o zamanda bu cümleyi kurdum. Benim oldugum yerde mutsuzluk yoktur. Benimle görüsen mutsuz olmaz. Bunun sebebi de kitap okumam ve empati kurmamdir. Bunu hayatinizda deneyin kesinlikle basarili olursunuz. Bu konusmalarimin hayatinizda rehber olacagina inaniyorum. Afyonkarahisar’i kitaplastirdik bu güzel duygu bize yeter” seklinde konustu.


Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °