Baskan Zeybekten Berat Kandili Mesaji

BASKAN ZEYBEK’TEN BERAT KANDILI MESAJI

Gündem 18.04.2019 22:25:38 0
Baskan Zeybekten Berat Kandili Mesaji

 

Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Berat Kandili dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

 Berat Kandili'nin Müslümanlarin, sinirsiz af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah'a siginarak günahlardan arindiklari, ilahi lütuf ve bereketlere eristikleri müstesna zaman dilimlerinden birisi oldugunu söyleyen Baskan Zeybek mesajinda su ifadelere yer verdi; "Islam âlemi olarak Ramazan Ayi’nin müjdecisi olan mübarek Berat Kandili’ne kavusmanin huzur ve mutlulugunu yasiyoruz. Unutmayalim ki tövbe kendini bulma ve bilmenin, gönlü arindirmanin en güzel yoludur.

 Kutsal geceler; iman, ibadet ve düsünce bakimindan kendimizi yenilememiz, geçmisimizi muhasebe etmemiz, gelecegimizi manen planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için süphesiz büyük bir firsattir. Berat kandilinin aydinlattigi manevi ortam, dinimizin genel ibadet ve hayir anlayisina uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararli davranislarda bulunmamizi saglayacak bir bilinç tazeleme imkani sunmaktadir. Bu bilinç tazelemenin gerçeklesebilmesi için önce Cenâb-i Hakka içtenlikle yönelmek, isledigimiz hata ve günahlardan dolayi pismanlik duyarak O'ndan af dilemek, benzeri hata ve günahlari bir daha islememek için kararli bir durus gerekir.

 Manevi duygularin kuvvetlendigi, sevgi, kardeslik ve baris duygularinin da içten hissedilerek yasandigi müstesna gecelerimizden Berat Kandili’ni vesile bilerek Yüce Rabbimizden bizleri affetmesini dilemeli, kirginliklara son vererek insanlarin mutlulugu için dua etmeliyiz. Vicdan muhasebesi ve kalp sorgulamasi için iyi bir firsat olacak en güzel cümlelerin en kalbi duygularla Rabbimize ulastirildigi, sevgi ve tüm iyiliklerin sinirsiz bir sekilde istenecegi bu gece ülkemize ve tüm Islam âlemine kutlu olsun. Bu duygu ve düsüncelerle Afyonkarahisarli hemsehrilerimin Berat Kandili’ni kutluyor; darginlik ve kirginliklarin sona erdigi, fakir ve muhtaçlara yardim elinin uzandigi, paylasim ve birlikteligin hayatimiza tam olarak yansidigi bereketli, huzurlu ve mutlu günler diliyorum” ifadelerine yer verdi.


Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °