Huzurevi Sakinleri Yeni Kimliklerine Kavusuyor

Huzurevi sakinleri yeni kimliklerine kavusuyor

Gündem 19.04.2019 18:58:04 0
Huzurevi Sakinleri Yeni Kimliklerine Kavusuyor

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yeni kimlik karti basvurulari alinan vatandaslarla bir araya geldi. 
Huzurevi sakinlerinin kimlik karti basvurularini Vali Mustafa Tutulmaz öncülügünde Il Nüfus ve Vatandaslik Isleri Müdürü Ilhan Eser, Merkez Ilçe Nüfus Müdürü Mustafa Oflu ve nüfus müdürlügü yetkileri yapti

. Içisleri Bakanligi Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Karti Projesi kapsaminda yeni kimlik kartlarinin dagitimi 2017 yilinin Ocak ayinda baslamisti.

Ilk etapta 11 ilde ardindan tüm illerde dagitimina baslanan kimlik kartlari ile vatandaslar, kamu hizmetlerine güvenli bir sekilde elektronik ortamda kolay erisim saglayabiliyor.

Böylelikle vatandaslar, gerek kamu, gerekse özel tesebbüs hizmetlerinden daha hizli bir sekilde yararlanabiliyor. Bu çerçevede Afyonkarahisar’da Il Nüfus ve Vatandaslik Isleri Müdürlügü kimlik dagitimi çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor

. Il Nüfus Müdürlügü Türkiye genelinde 7'nci sirada olan Afyonkarahisar'i daha da yukariya tasimak için çalismalarina hiz verdi. 
Nüfus müdürlügü yetkilileri sirayla yasli vatandaslarin kimlik karti basvurularini aldi.

Vali Mustafa Tutulmaz huzurevi sakinleriyle de sohbet ederek onlarin sikintilarini ve isteklerini dinledi. Yasli vatandaslarla yakindan ilgilenen Vali Tutulmaz, saglikli uzun ömürler temenni etti.

Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki program sirasinda Ekrem Yavuz Ortaokulu ögrencilerince de Huzurevi’ne ziyaret gerçeklestirdi. Yasli vatandaslarin ellerini öpen ve onlara kirmizi gül hediye eden ögrencilerle de bir araya gelen Vali Mustafa Tutulmaz duyarli davranislari ve anlamli ziyaretleri dolayisiyla ögrencileri tebrik etti. 


Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °