Afyonkarahisar Kirazi, Güney Kore Pazarinda

KIRAZIMIZ, GÜNEY KORE PAZARINDA

Gündem 22.04.2019 10:21:30 0
Afyonkarahisar Kirazi, Güney Kore Pazarinda

Türkiye-Çin Is Gelistirme ve Destekleme Dernegi Baskani Ihsan Beser, Çin'e yaklasik 5 yildir sürdürdükleri kiraz ihracati çalismalarinin meyvesini verdigini belirterek, yakinda Güney Kore pazarinin da açilacagini söyledi.

Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi (EIB), Afyonkarahisar'in Sultandagi ilçesinde kiraz üreticileri ve ihracatçilari ile belediye dügün salonunda degerlendirme toplantisi düzenledi.

Türkiye-Çin Is Gelistirme ve Destekleme Dernegi Baskani Beser, yaptigi açiklamada, Afyonkarahisar'da Sultandagi ve Çay ilçeleri ile Dereçine beldesi ve Eber köyünün Türkiye'nin en önemli kiraz üretim merkezleri arasinda yer aldigini belirtti.

Çalismalarimiz meyvesini verdi

Bölgede üretilen kirazin dünya çapinda tanindigini dile getiren Beser, söyle konustu:"Özellikle pazar noktasinda dünyada pek çok rakibimiz var. Avrupa, Çin ve dünyanin farkli noktalarina kiraz ihracatimiz gündemde. Çin'e yaklasik 5 yildir sürdürdügümüz kiraz ihracati çalismalari bugün meyvesini vermis durumdadir. Çin, kiraz için çok önemli bir potansiyel. Yakinda Güney Kore pazari da açiliyor."

 "Çin'e ilk kiraz ihracatini biz yapmistik"

Ihsan Beser, yeni pazarlarin olusmasiyla birlikte Türkiye'de kiraz üretiminde ciddi artis yasanacagini da vurgulayarak, bürokratik sorunlarin çözülmesi noktasinda çalismalar yürüttüklerini belirtti.Tarim ve Orman Bakanliginin da çok gayret gösterdigini aktaran Beser, "Geçen yil Afyonkarahisar'dan Çin'e ilk kiraz ihracatini biz yapmistik. Bu yil da çok önemli bir potansiyelle yine Çin'e kiraz ihracatini gerçeklestirecegiz. Bu noktada da çalismalarimizi tamamladik." dedi.

Toplantiya, Ege Yas Meyve Ihracatçilari Yönetim Kurulu Baskani Hayrettin Uçak, Tarim ve Orman Bakanligi Hayvancilik Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmus, Tarim ve Orman Il Müdürü Ibrahim Acar ve çok sayida kiraz üreticisi katildi


Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °
Cuma 26 ° / 11.3 °