Rektör Solak Görevini Devretti

“ÇALISMALARI BIR ÇITA DAHA YUKARI ÇIKARACAGIZ”

Gündem 22.04.2019 20:08:50 0
Rektör Solak Görevini Devretti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlügüne atanan Prof. Dr. Mehmet Karakas, görevini eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’tan devir aldi. 
AKÜ Rektörlügü Toplanti Salonunda gerçeklestirilen devir teslim törenine Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus yani sira her iki üniversitenin rektör yardimcilari, fakülte dekanlari ve idari kadro katildi. 
Törende görevini devir eden Prof. Dr. Mustafa Solak, bir konusma yapti. AKÜ’de yeni bir dönemin baslangicini yasadiklarini belirten Solak, yeni Rektör Prof. Dr. Karakas’a görevinde basarilar diledi.

Solak söyle konustu; 
“Ben hepinize sonsuz sükranlarimi sunarim. 2011 Mart ayindan bu yana yürüttügümüz Afyon Kocatepe Rektörlügünü bugün itibariyle yaklasik 8 yildir beraber çalistigim Rektör Yardimcim Prof. Dr. Mehmet Karakas kardesime teslim etmekten büyük kivanç duyuyorum. Yillardir beraber çalistik, bir çok problemleri beraber çözdük ve bir çok bilgileri beraber ürettik. Kendisine de ayrica rektörlük görevimde verdigi destekleri, ürettigi bilgileri

özellikle egitim ögretim alaninda yaptigi katkilara tesekkür ediyorum. Bunlar yapilan çalismalar hafizalardan silinmeyecektir.” 
“ÇALISMALARI BIR ÇITA DAHA YUKARI ÇIKARACAGIZ” 
Yeni Rektör Karakas da, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’tan çok sey ögrendigini ifade ederek

, “1993 yilindan itibaren basladigim çalisma hayatima Cumhurbaskanimizin tarafima tevdi etmis

oldugu görevime rektör olarak devam edecegim. Tabi ki, bu 26 yillik süreyle anlatacagimiz çok sey var, ama bugünün anlami farkli

. Devir teslim törenimiz var. Sayin Rektörüm Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitemize hizmet ediyor

. Son 8 yil ise rektörlük görevini sürdürdü. Bu 8 yil içerisinde önce rektör danismanligi, dekanlik ve rektör yardimciligi görevlerinde bulundum.

Bu süre içerisinde kendisinden çok sey ögrendim. Is takibi ayrintilar üzerinde incelikli durusu ve karar alirken istisareye önem vermesi önemli kritik kararlari almasi gibi sayabilecegimiz birçok konu hakkinda kendisinden çok sey ögrendik.

Bu süre içerisinde Rektörümüz üniversitemize çok katkilari oldu.

Gerek fiziki altyapi olsun, gerek akademik süreçlerle ilgili olsun ayni zamanda rektörlük yaptigi dönem Türkiye’nin zorlu bir sürecini içeriyordu. Bu zorlu süreci yine hep birlikte sürdürdük.

Ben hocama üniversitemize verdigi hizmetten dolayi çok tesekkür ediyorum.

Üniversite ile sehir arasinda iliskide yeni bir dönem açildi. Biz bu süreci önümüzdeki dönemde aynen devam ettirmek istiyoruz. Bir çita daha yukari çikarmaya çalisacagiz” dedi. 
Konusmalarin ardindan eski Rektör Solak’a yeni Rektör Karakas tarafindan hizmetlerinden dolayi plaket takdim edildi


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °