Günes Enerjisinden Elektrik Santrali Kurmayi Hedefliyoruz?

GÜNES ENERJISINDEN ELEKTRIK SANTRALI KURMAYI HEDEFLIYORUZ?

Gündem 11.11.2016 09:42:14 0
Günes Enerjisinden Elektrik Santrali Kurmayi Hedefliyoruz?

rman ve Su Isleri Bakani Veysel Eroglu’nun destekleriyle geçen dönem Belediye Baskani Burhanettin Çoban tarafindan ilimize kazandirilan Atiksu Aritma Tesisi, Türkiye’de parmakla gösterilen kurumlar arasinda yerini almayi basardi.

BASIMIZ DIK GURURLA SÖYLÜYORUZ: “TÜRKIYE’DE EN GÜZEL ÇALISAN ARITMA TESISINE SAHIBIZ”

         Atiksu Aritma Tesisi Kurma ve Isletme Birligi faaliyetleri hakkinda açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Burhanettin Çoban; “Çevre Sehircilik Bakanligi’na  ‘Anadolu’da en güzel Aritma Tesisi nerede var, neresi güzel isliyor’ diye sorsaniz Afyon’u gösteriyorlar. Bu konuda mütevazi degiliz, basimiz dik, gururla söylüyoruz büyüksehirler dâhil iller içerisinde en güzel çalisan bir tesise sahibiz. Bundan dolayi da Birlik Müdürümüz ve çalisanlarini tebrik ediyorum. Arkadaslarimiz büyük bir özen ve itinayla çalisiyorlar” diye konustu.

LABORATUARIMIZ AKREDITE OLDU

     Türk Akreditasyon Kurumu’ndan TS EN ISO/IEC 17025 Kalite Yönetim Sistemi ve Çevre ve Sehircilik Bakanligi’ndan Yeterlik Belgesini almaya hak kazanan Tesis laboratuarinda çalismalarin hizla devam ettigini ifade eden Baskan Burhanettin Çoban;  “daha önce atiksu analizlerimiz için numuneleri Ankara’ya gönderiyorduk. Aylik 15-20 bin lira civarinda giderimiz oluyordu. Laboratuarimiz akredite oldu. Özel sektöre ve diger belediyelerin atik sularin analizlerini burada yapabiliyoruz.  Özel sektörün yaptigi analizlerin çok daha asagi fiyatlarina atik sularin tahlillerini burada gerçeklestirebiliyoruz” diye konustu. 

“ATIKSU DA NEYMIS DEREYE VER KURTUL” ANLAYISINDA DEGILIZ

 “Atiksu da neymis dereye ver kurtul” anlayisinda olmadiklarini ifade eden Baskan Burhanettin Çoban; “bugün artik göllerimizin, derelerimizi kurtaracak çalismalara imza atiyoruz.  Bu is için aylik 550 bin lira 600 bin lira harcayabilecek durumlara geldik. Komsu illerimizin üniversitelerinin çevre mühendisligi ve kimya mühendisligi bölümü ögrencileri uygulama derslerini burada yapiyorlar.  Ögrenciler sizce buraya neden gelsin, çünkü çevrelerinde tam anlamiyla çalisan böyle bir tesis demek ki; yok. Buraya gelip bizim tesisimizden faydalaniyorlar.  Çevre Bakanligi büyüksehirler ve iller dâhil Aritma ile ilgili Birim yetkililerinin egitimini Afyon’da yapiyorlar. Bu da tesisimizin ne denli basarili kurulus oldugunun göstergesidir” diye konustu.

“GÜNES ENERJISINDEN ELEKTRIK SANTRALI KURMAYI HEDEFLIYORUZ”

     Tesiste yatirimin büyük oranda tamamlandigini, tesise günes enerjisinden elektrik santrali kurmayi hedeflediklerini söyleyen Baskan Burhanettin Çoban;  “Bununla ilgili tüm kurumlardan izinlerimizi aldik. Projemiz TEDAS Genel Müdürlügüne sunuldu. Gerekli onayin verilmesi takiben aylik 80 bin liraya kadar elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz Böylelikle tesisin enerji giderini % 75 ini bedavaya getirecegiz. TEDAS Genel Müdürlügünde incelemelerin tamamlanmasinin ardindan burada günes santralini kurdugumuz zaman kalkinma ajanslarindan alacagimiz destekle tesisimizin en önemli gideri olan elektrik gideri büyük oranda düsmüs olacak” diye konustu.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °