Yasak Ask Yasadigi Kadini Biçaklayan Profesöre 7.5 Yil Hapis

Yasak ask yasadigi kadini biçaklayan profesöre 7.5 yil hapis

Gündem 13.05.2019 12:31:45 0
Yasak Ask Yasadigi Kadini Biçaklayan Profesöre 7.5 Yil Hapis

Kayseri’de yasak ask yasadigi kadini biçaklayarak agir yaralayan ve ‘kasten adam öldürmeye tesebbüs’ suçundan tutuklu yargilanan profesöre ‘kasten adam öldürmeye tesebbüs’ suçundan 7 yil 6 ay hapis cezasi verildi.

Ceza ehliyetinin olup olmadiginin tespiti için Adli Tip’tan gelen akil sagliginin yerinde olduguna dair rapor gelen profesörün cezaevinde 2 ay banyo yapmadigi da ortaya çikmisti. 
20 Nisan 2018’de Kocasinan ilçesi Zümrüt Mahallesi Kadir Has Spor Salonu önünde meydana gelen olayda Egitim ve Arastirma Hastanesi Ortopedi bölümünde görevli 49 yasindaki Prof. Dr. Fuat D., 2011 yilinda hastanede tanistigi ve bir süre yasak iliski yasadigi 38 yasindaki Sibel I. isimli kadinla yeniden birlikte olmak için bulustu. Ikili arasinda çikan tartisma sonrasi Fuat D., araçtan aldigi biçakla talihsiz kadini karnindan ve kolundan agir yaraladi. Sibel I. hastaneye kaldirilirken, Prof. Dr. Fuat D. ‘kasten adam öldürmeye tesebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Kayseri 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanan 49 yasindaki tutuklu sanik Prof. Dr. Fuat D. hakkinda 5 Eylül 2018’de görülen ilk celsede ceza ehliyetinin olup olmadiginin tespiti için Adli Tip’a gönderilmesine karar verilmisti. 10 Aralik 2018, 25 Subat 2019 ve 1 Nisan 2019 tarihlerinde görülen 3 celsedir beklenen rapor geldi. 

Ceza ehliyeti tam, banyo yapmamis 
Celse arasi Istanbul Adli Tip Ihtisas Kurulu’ndan gelen raporda, sanigin akil sagliginin yerinde oldugu, ceza ehliyetinin tam oldugu ifadeleri yer aldi ve rapor dosyasina eklendi. Sanigin yaklasik 2 aydir cezaevinde banyo yapmadigi, raporun gelmesinin ardindan banyo yapmaya basladigi da iddia edildi. 
Kayseri 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin karar durusmasinda tutuklu sanik Fuat D. ile avukatlar hazir bulunurken, magdur kadin Sibel I. durusmaya katilmadi. 
1. Agir Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karsisina çikan 49 yasindaki evli, 2 çocuk babasi tutuklu sanik Prof. Dr. Fuat D., 5 Eylül 2018'de görülen davanin ilk celsesinde yaptigi savunmasini tekrar ettigini, magdur kadinin kendisini sürekli tehdit ettigini söyledi. Mesleki basarilarindan bahseden sanik Fuat D. ilk celse sunlari söylemisti: 
“4-5 yildir tanistigim bir bayandi. Kendisi ile iliskimiz vardi, zaman zaman birlikte de olmustuk.

Bu sürede kendisine 10 bin TL ve 15 bin TL olmak üzere iki ayri borç para vermistim.

Bir süredir görüsmüyorduk. Olay günü yeniden görüsmek istedim. Kadir Has Spor Salonu’nda oldugunu söyledi, oraya gittim, aracima geldi, sarjini unutmus, gidip aldiktan sonra geri geldi. Biraz araçta konustuk, görüsmeye devam etmek için esimden ayrilmami istedi. Ben de borcumu istedim, hakaret ve küfürlesmeler oldu ve araçtan indi.

Ben de psikolojik stres altindaydim, canina kast etmeyi, hatta yaralamayi bile düsünmedim.

Fevri stres altinda biçakla vurdum. Evli oldugumu biliyordu, arabada bulunan çaki biçagi ile biçakladim, suursuzca bir hareketti.” 
5 Eylül 2018’de görülen ilk celse durusmaya gelen magdur kadin Sibel I. ise bir yakinin tedavisinde sanik ile hastanede 2011 yilinda tanistiklarini, sonrasinda görüsmeye basladiklarini ve 2 yil kadar görüsmenin sürdügünü anlatmisti.

Olaydan 4 yil önce ayrildiklarini anlatan Sibel I., “Olaydan 15 gün önce sanik israrla görüsmek istedi.

Bir kafede bulustuk, yeniden birlikte olmayi istedi, bende hayatimda baska birisi oldugunu ve bunun mümkün olmayacagini söyledim.

Daha sonra sürekli yazmaya basladi ve görüsmek istedi.

Olay günü yine yazdi, bende spor salonunda oldugumu söyleyince oraya geldi. Aracina bindim,

yine ayni seyleri söyledi, esi ile sorunlarini oldugunu, yeniden birlikte olmak istedigini anlatti, ben de mümkün olmayacagini söyledim. Indikten sonra, araciyla önüme kesti, kaldirima geçtim, araci park edip yaya olarak pesimden geldi.

Hediye aldigini belirtip, elindeki kolyeyi vermek istedi, kabul etmedim, eve birakmak istedi, kabul etmedim.

Sonra karnima ve koluma biçakla vurdu, iliskiye zorlayan oydu, evli oldugunu biliyordum, esinden ayrilma konusunda zorlamam olmadi, ben istemiyordum” diye ifadeler kullanmisti. 
Mahkeme heyeti yapilan yargilama sonucu tutuklu sanik Fuat D.’ye ‘kasten adam öldürmeye tesebbüs’ suçundan önce müebbet, tesebbüste kaldigi gerekçesiyle 9 yil ve durusmadaki iyi hal indirimi ile neticeten 7 yil 6 ay hapis cezasi ile tutukluluk halinin devamina karar verdi. 


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °