165 Tim Görev Basinda

Bayram süresince Denetimler Devam Edecek

Gündem 3.06.2019 17:07:17 0
165 Tim Görev Basinda

Içisleri Bakanligi yaklasan Ramazan Bayrami dolayisiyla trafik denetimlerini en üst düzeye çikardi.

Bakanlik 9 günlük bayram tatili süresince trafik denetimlerini 31 Mayis 2019-10 Haziran 2019 arasinda 11 gün süreyle hem karadan hem de havadan gerçeklestirecek.

Güvenlik tedbirleri kapsaminda Vali Mustafa Tutulmaz’da bayram süresince görev yapan Jandarma ve Emniyet ekipleriyle birlikte denetimlerde bulundu.

Denetimlerden ilki Kütahya yolunda yapildi. Jandarma ve Emniyet ekiplerinin denetimlerine katilan Vali Mustafa Tutulmaz vatandaslarin hem kandilini kutladi, hem de iyi bayramlar dileklerini iletti. Vali Tutulmaz trafik kurallarina dikkat etmeleri hususunda da sürücülere ve yolculara uyarilarda bulundu.

Kendinizin ve Diger Sürücülerin Can Güvenligini Riske Atmayin

Bir diger denetim Ankara yolunda Susuz Kavsaginda gerçeklestirildi. Jandarma ve Emniyet ekiplerinin ortak denetimine katilan Vali Mustafa Tutulmaz durdurulan araç sürücülerine emniyet kemerlerini takmalarini, araç sürücülerinin cep telefonuyla konusmamalarini, trafik kurallarina uymalarini ve hiz limitine riayet etmelerini söyleyerek uyarilarda bulundu. Hem kendi can güvenliginizi, hem de trafikteki diger sürücülerin can güvenligini riske atmayin uyarisi yapan Vali Mustafa Tutulmaz vatandaslara iyi bayramlar dileklerinde bulundu.

 

Basin mensuplarina denetimler hakkinda açiklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Uygulama noktalarinda Il Emniyet Müdürlügü ile Il Jandarma Komutanligimizca 165 tim görev yapiyor. Her 8 kilometreye bir trafik timi gelecek sekilde yollari kontrol ediyoruz. Bugün itibariyle 50 bin araç bu yollardan geçmis durumdadir.” dedi. 

Her 8 Kilometreye Bir Trafik Timi Gelecek Sekilde Kontrol Yapiliyor

Afyonkarahisar’in yollarin kesisme noktasinda olmasi dolayisiyla bayramlarda trafik yogunlugunun arttigina dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Ramazan Bayrami tatilinin baslamasiyla birlikte Afyonkarahisar'da Ankara, Antalya, Izmir ve Istanbul güzergâhlarinda trafik yogunlugu yasaniyor. Bu tedbirleri de bugün yerinde takip ediyoruz. Uygulama noktalarinda Il Emniyet Müdürlügü ile Il Jandarma Komutanligimizca 165 tim görev yapiyor. Her 8 kilometreye bir trafik timi gelecek sekilde yollari kontrol ediyoruz. Bugün itibariyle 50 bin araç bu yollardan geçmis durumdadir. Bu yogunluga ragmen sadece 2 yaralamali trafik kazasi meydana geldi. Keske bu kazalar da olmasaydi. Ama 50 bin aracin geçtigi bir yerde bu 2 kaza kabul edilebilir ölçüdedir. Bizler kazalarin yasanmamasi ve huzurlu bir tatil için bayram süresince denetimlere devam edecegiz. Yollardaki denetimler ve kontroller 13 radar araci, 27 drone, 1 helikopter ve 572 jandarma ile polis memuruyla yapiliyor. Havadan ve karadan denetimlerimiz devam edecek” diye konustu.

 

Içisleri Bakanliginin "Öncelik Hayatin, Öncelik Yayanin", "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim" ile "Hatali Sürücüye Kirmizi Düdük" projeleri hakkinda da bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz: “Yol denetimlerinde yaptigimiz projelerle ilgili sürücülere bilgiler veriyoruz. Onlarin bu kampanyalara ve projelere daha duyarli hale gelmelerini sagliyoruz. Gerek Il Emniyet Müdürlügü, gerekse de Il Jandarma Komutanligi ekiplerimiz önceki gün itibariyle denetimlerine basladi. Bayram süresi boyunca her gün yogun bir sekilde denetimlerine devam edecekler. Sürücülerden ricamiz kesinlikle hiz yapmasinlar ve trafik kurallarina uysunlar. Kurallara uyuldugunda kaza olmaz. Olsa bile ölümlü kazalar olmaz. Onun için trafik kurallarina uyarak hareket edelim” ifadelerini kullandi.

Emniyet ve Jandarma ekipleriyle günün anisina çekilen hatira fotografi ile Vali Mustafa Tutulmaz’in gün içerisindeki programi sona erdi.

Havadan da Trafik Denetimleri Yapiliyor.

Içisleri Bakanligi genelgesi dogrultusunda Emniyet Genel Müdürlügü ve Jandarma Genel Komutanligi tarafindan bu bayramda havadan denetimlere agirlik veriliyor. Bu kapsamda Afyonkarahisar Il Jandarma Komutanligi ekipleri Çay-Dinar ve Çay-Bolvadin güzergâhlarinda helikopter ile havadan trafik denetimi yapti. 


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °