Vali Mustafa Tutulmaz Proje 23 Hedef 2023 Projesinin Tanitim Programina Katildi

Vali Mustafa Tutulmaz Proje 23 Hedef 2023 Projesinin Tanitim Programina Katildi

Gündem 13.06.2019 13:33:32 0
Vali Mustafa Tutulmaz Proje 23 Hedef 2023 Projesinin Tanitim Programina Katildi

Vali Mustafa Tutulmaz Proje 23 Hedef 2023 Projesinin Tanitim Programina Katildi

2023 Vizyonu Egitim anlayisinin temel felsefe ve politikalari dogrultusunda Sinanpasa Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 2019-2023 yillari arasinda tüm okullarda uygulanmasi amaciyla “Proje 23 Hedef 2023” adiyla bir proje çalismasi hayata geçiriliyor.

Okullarda yasanan tüm sikintilardan hareketle hazirlanan “Proje 23 Hedef 2023” projesi kapsaminda degerler egitimi, kültür, sanat, saglik, spor, doga, tarih, edebiyat, müzik, resim, teknoloji, turizm ve rehberlik gibi basliklari altinda 23 etkinlik basligiyla egitimler verilecek.

Projenin tanitimi için Sinanpasa ilçesinde düzenlenen programi Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Mustafa Hamit Kiyici, Belediye Baskani Erdal Karaman, Ilçe Milli egitim Müdürü Sadik Avci, ögretmenler ve ögrencilerin katilimiyla yapildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda Ilçe Milli Egitim Müdürü Sadik Avci ve Kaymakam Mustafa Hamit Kiyici projeyi tanitan ve proje hakkinda görüslerini içeren birer konusma yapti.

Egitimli Toplumlar Insanina Deger Katar

Daha sonra söz alan ve projenin uygulanmasindan çok mutlu oldugunu dile getiren Vali Mustafa Tutulmaz: “23 proje ile 2023’e giden yolda Sinanpasa ilçemiz bizde bu yolda variz diyor. Biz egitimimize katki saglayacak projelerle gündemde olmak istiyoruz diyor. Bunun bir sonucu olarak ta 23 proje bugün start aliyor. Bu projeden çok mutlu oldugumu tekrar etmek isterim. Toplumlarin, kurumlarin, tek tek ailelerin insanin oldugu her yerde insanin kaliteli olmasi oraya arti deger katar. Kalite kendiliginden gelmez. Eger öyle olsaydi dünyanin bütün toplumlari en üst düzeyde olurdu. Dünyanin bütün toplumlari en üst düzeyde degil. Akademik, ekonomik, üretim, toplumsal iliskiler, insani iliskiler açisinda baktigimizda birçok insan, çok sayida toplum var ama hepsi birbirinden farkli.  Iste bu farkliligi ortaya çikaran, iyi ile kötüyü ayirt eden husus egitimdir. Egitimli toplumlar insanina deger katar. Degerli insani olan toplumlarda daha gelismis, daha müreffeh, toplumda, dünyada daha etkili olan insanlardir. Bu sebeple bizler egitime daha fazla deger vermek durumundayiz” dedi.

 

Egitimi Farkli Yönlerle Beslemeliyiz

 

Rutin müfredat yerine müfredata arti deger katacak farkli yöntemlerin olmasi gerektigine deginen Vali Mustafa tutulmaz: “Siradan, rutin müfredat içerisinde kalmamaliyiz. Egitimi farkli yönlerle beslemeliyiz. Iste b u proje bunun bir göstergesi. Egitim müfredatimiz var. Ancak bu müfredat yetmiyor. Bizim bunun üzerine farkli seyler koymamiz lakim. Bunun en güzel örnegini Ihsaniye ilçemizde gördük. Egitimde 3 adim projesi adi altinda Kaymakamlik öncülügünde proje baslatildi ve çok güzel geri dönüslerini aliyoruz. Bu proje sadece akamdik basariya odaklanmis bir proje degil. Insanlarin yeteneklerinin de gelistirilmesine imkân sagliyor. Birçok ögrencimiz Türkiye genelindeki yarismalarda derece elde etti.   Ilde spor, müzik, resim gibi çok sayida müsabakada dereceleri alt üst ettiler. Üstelik bu ögrenciler ilçede. Il merkezinde çok sayida okul var. Imkânlari da elverisli. Aslinda müfredat ayni ama üzerine farkliliklar konuldugunda çocugun yetenekleri ve basarisi artiyor. Bu sebeple bu projeleri çok çok önemsiyorum. Bu tür projelerin her zaman arkasindayim. Her etkinligine de kosa kosa gelmeye hazirim” dedi.

Ailenin Ilgili Oldugu Ögrenciler Akademik Basarida Ön Plandadir

 

en önemli sacayaginin aile oldugunu vurgulayan ve ailenin ilgisinin çocugun egitimdeki basarinsin etkiledigini belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “Her projenin kendine yönelik bir katkisi mutlaka var. Yeter ki projelere sahip çakalim ve gerçekten inanarak yapalim. Bizim Ihsaniye ilçemiz genel olarak baktigimizda geri kalmis ilçelerden aslinda ama son iki yilda elde edilen basarilar beni son derece mutlu etti. 2 yil sonra Sinanpasa’da da çok iyi örnekler olacagini ben simdiden görüyorum. 23 etkinlikte çok güzel konular ele alinmis. Bunlardan en önemlisi aile. Ailenin içinde olmadigi hiçbir proje ya da egitim faaliyeti istedigimiz sekilde basariya ulasmiyor. Bazi iyi örnekler elbette vardir ama çok az sayidadir. Ailenin ilgili oldugu ögrenciler akademik basarida daha fazla ön plandadir. Çevremize baktigimizda memur çocuklari genelde okur. Çok zengin olduklarinda mi elbette hayir. Onlarda diger çocuklar gibi aslinda ama farki aile ilgili. Aile okuma disinda farkli yol göstermiyor. Çocukta bu sekilde motive oluyor. Veli ögretmenle konusuyor, takip ediyor. Çocuk bunu hissettiginde egitime bakisi degisiyor. Aileleri daha fazla okulla isbirligi içerisinde tutmaliyiz. Her çocuk akademik basarida iyi olmayabilir. O çocuklari da toplumda bir sekilde bir yere getirebilmeliyiz” diye konustu.

Ülke Olacaksak Akademik Ve Degerler Egitiminde Basarili Olmaliyiz

Nüfusun azaldigina ve insan kaynaginin verimli kullanilmasinin gerekliligine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Verimli olmanin yolu da egitimden geçiyor. Bunun baska hiçbir yolu yok. Dünyada hiçbir ülke egitim olmadan insan kaynagini verimli hale getirememistir.  Degerler egitimi de önemlidir. Normal egitimle basari çok zor. Degerler egitimi toplumlari ayakta tutar. Ingiltere bunun bir örnegidir. O kadar saçma kurallar vardir ki ama sonuna kadar sahip çikarlar. Neden? Çünkü Ingiltere üzerinde günes batmayan imparatorluk kuran bir devlettir ve o devlet o kültürünü devam ettirir. Ingiltere küçük bir devlettir ama etkisi hepimizin evlerine kadar girmistir. Ingilizce ögrenmek gibi. Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, Türk Milleti olarak güçlü bir millet olacaksak hem akademik hem de degerler egitimi alaninda basari elde etmeliyiz. Iste bu projeler bunlari öngörüyor” seklinde konustu.

Beyin Egitimle ve Kitap Okumakla Gelisir

okumanin önemini bir kez daha anlatan Vali Mustafa Tutulmaz sunlari söyledi: “Kitap okumanin önemini her toplantida söylüyorum. Hepimizin beyni yumrugumuz kadar. Asagi yukari hepimizde ayni beyin var. Profesörde de ayni beyin var dagdaki çobanda da. Aradaki fark beyine verdigimi rolde. Beynimizi gelistirmekle alakali. Beyin egitimle ve kitap okumakla gelisir. Kitap okudugunuzda beyin gelisir. Gelecekte sinav kaygisi, iletisim problemi yasamazsaniz. Daha iyi kavrar, daha iyi konusur ve daha iyi yorumlarsiniz. Bundan daha güzel ne olabilir. Bu sebeple kitap okuyun, kitap okuyun, kitap okuyun. Kitap okumadan basari gelmez. Son iki yilda gelisme oldu ama yetersiz. Zor ve emek istiyor ama bunun baska yolu yok. Okumayi basardigimizda ilimizin egitim seviyesini daha yukarilara çikaracagiz.  Egitim seviyemiz yukari çikiyor ama daha iyi konuma gelmemiz gerekiyor. Mili egitim, okullar, ögretmenler kisaca egitim camiamiza çok büyük görev düsüyor. Yavrularimiza ne verirsek onlar onu alir. Bu ise önce egitimciler inanmali. Komsu ilimiz Burdur baktigimizda Afyon’dan geride bir Il. Ama egitim siralamasinda Türkiye’de ilk 10’a giriyor. Kirsehir yine ayni sekilde. Bu basarilar egitim camiasinin inanci ile olurdu. Siz inanirsaniz veli de ögrencide inanir.”

Kalkinmanin Tek Yolu Kaliteli Üretim

Katma degeri yüksek ürünlerin üretilmesi gerektigini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Ülkemizin kalkinmasinin tek yolu var üretim. Üretimin de tek yolu var kaliteli üretim. Bunlari yaptigimizda kalkinmamiz da iyi olacaktir. Domates, bugday üretmekle degil. Bunu dedelerimizde yapiyordu. Biz biraz dedelerimizin yapamadigini, çagimizin gerektirdigini, katma degeri yüksek üretim elde etmemiz gerekiyor. Bir cep telefonuna 10 bin lira veriyoruz. Diger taraftan baktigimizda bir çiftçi bu parayi bulmak için kaç ton domates satmali. Bu sebeple 10 bin lira verilecek teknolojiyi biz üretmeliyiz. Bu projelerde genç beyinlerden çikacak. Sözlerimi noktalarken projeye emek veren tüm kesimlere tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

 

 

 

 

 

 

 

27 Agustos Sinanpasa Ortaokulu ögrencilerinin halk oyunu gösterisi ilgiyle izlendi.  Proje 23 Hedef 2023 adli projenin tanitiminin yer aldigi video gösterimi ile program sona erdi.

 

 

 

 

 


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °