Türk Yildizlarinin Isparta Gösterilerine Hava Muhalefeti Engeli

Türk Yildizlari’nin Isparta gösterilerine hava muhalefeti engeli

Gündem 16.06.2019 12:34:16 0
Türk Yildizlarinin Isparta Gösterilerine Hava Muhalefeti Engeli

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yildizlari’nin, Isparta'daki gösteri uçusu hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. 
Türk Yildizlari’nin Güller Diyari Isparta’da belediye tarafindan düzenlenen 2. Ulusal Gül, Kozmetik Ürünleri Fuari ve 5.Dünya Güzel Koku Günü etkinlikleri çerçevesindeki gösteri uçusu gök görültülü saganak yagis nedeniyle, pilotlarin can güvenliginin tehlikeye atilmamasi adina iptal edildi. 
Kentte, 18 yil aradan sonra ilk kez gösteri uçusu yapacak olan Türk Yildizlari, dün Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi üzerinde Güller Diyari Isparta’ya özel gül uçusu ile birlikte Isparta semalarinda prova uçusu gerçeklestirdi.

Prova uçusunda yapilan gösteriler, izleyenleri adeta büyüledi. 
Isparta’daki fuar kapsaminda Türk Yildizlari’nin bugünkü asil gösterilerini izlemek adina binlerce vatandas Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’ne akin etti. Gösterilere Isparta Valisi Ömer Seymenoglu, Burdur Valisi Hasan Sildak, protokol mensuplari ile çok sayida vatandas katildi. 
Gösterilerin yapilmasina dakikalar kala havalanan Türk Yildizlari ekibi, telsizden Isparta Davraz Dagi bölgesindeki hava sartlarinin olumsuz oldugu bilgisini yer ekibi ile paylasti. 
Afyonkarahisar’dan havalanan Türk Yildizlari ekibi, Davraz Dagi bölgesinde olumsuz olan hava sartlarini baska bir bölgeden uçus yaparak güzergah degisimi yapmak istedigini belirtse de ekip lideri kisa süre sonra yapilacak gösterilerin iptal oldugu bilgisini paylasti. 
Türk Yildizlari’nin resmi sosyal medya hesabindan yapilan paylasimda ise, “Isparta’daki gösteri uçusumuz olumsuz meteoroloji nedeniyle iptal edilmistir” denildi. 
Gösterilerin iptal edildigi bilgisi üzerine alanda toplanan binlerce vatandas üzgün sekilde alandan ayrilirken, bazilari ise gözyaslarini tutamadi. 
Öte yandan, Türk Yildizlari dün kentte muhtesem bir prova uçusu ile Isparta gülü üzerinden geçerek özel bir gösteri sunmus ve izleyenlerin adeta nefeslerini kesmisti. 


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °