Pistin Tozunu Attirdilar

Pistin tozunu attirdilar

Gündem 1.07.2019 09:38:18 0
Pistin Tozunu Attirdilar

Türkiye Motokros Sampiyonasi 2. Ayak Karcher Gönen yarisi 29-30 Haziran tarihlerinde Balikesir'in Gönen ilçesindeki Sakir Senkalayci Motokros Pisti’nde yapildi. 
Teknik, beceri, cesaret ve dengenin öne çiktigi Türkiye Motokros Sampiyonasi'nin ikinci ayagi 29-30 Haziran tarihlerinde Balikesir ilinin Gönen ilçesinde yapildi. Sakir Senkalayci MX Parkuru'nda düzenlenen sezonun ikinci yarisina bir çok ilden sporcular katildi. Gönen’de yapilan sampiyona, MX1, MX2, MX2j, MX, 85cc, 65cc, 50cc ve Veteran siniflarinda gerçeklestirildi. 
Gönen yarisi, 7 büyük rampadan olusan ve yüksekligi metreleri bulan atlayislara imkan taniyan Sakir Senkalayci MX Parkuru’nda, nefes kesen mücadeleler, izleyiciler için gerçek bir sölene sahne oldu. 29 Haziran Cumartesi serbest antrenman ve siralama antrenmalarinin ardindan, 30 Haziran Pazar günü ise saat 10:30’dan itibaren birbirinden çekismeli yarislara sahne oldu. Yapilan yarismalarin ardindan MX1 kategorisinde birinci Sakir Senkalayci, ikinci Galip Alp Baysan, üçüncü ise Batuhan Demiryol oldu. 
Dereceye girenlere ödüllerini Gönen Kaymakami Faruk Bekarlar, Gönen Belediye Baskani Ibrahim Palaz, Gönen Emniyet Müdürü Ali Haydar Kiliç ve siyasi partilerin Gönen Ilçe Baskanlari takdim etti. 
Yarislarin organizasyonunu üstlenen ve ayni zamanda yarismanin galibi olan Ünlü Motokros Sporcusu Sakir Senkalayci sampiyona sonrasinda IHA'ya açiklamalarda bulundu. Senkalayci, "2012 yilinda Gönen'deki parkuru Avrupa Motorsiklet Kulübü olarak insa etmistik. Burada yarislari devam ettiriyoruz. 100'ü askin sporcu katildi yarislara. Bundan sonra Afyon'da 8-9 Eylül'de Dünya Sampiyonasi gerçeklestirilecek. Bizim için de ayni zamanda sampiyona içinde antrenman yapmis oluyoruz. Güzel bir sezon geçiriyoruz. Her sey yolunda" dedi. 


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °