Avrupa 3.sü Eda Nur Ersoya Memleketinde Coskulu Karsilama

Avrupa 3.'sü Eda Nur Ersoy’a memleketinde coskulu karsilama

Gündem 2.07.2019 17:29:22 0
Avrupa 3.sü Eda Nur Ersoya Memleketinde Coskulu Karsilama

Türkiye A Milli Takim kadrosuyla, Polonya’da düzenlenen U15 Küçük Yildiz Kadinlar Güres Avrupa Sampiyonasi’nda 3. olan Edan Nur Ersoy memleketi Tasoluk'ta coskuyla karsilandi. 
Tasoluk Belediyesi eski Baskani Murat Öner’in çalismalariyla beldede kurulan spor kulübünde spor hayatina baslayan Eda Nur Ersoy, antrenörü Yakup Yagci yönetiminde gösterdigi gelismelerle üst üste Türkiye derecesi elde etti. Ersoy, mayis ayinda Bursa’nin Mudanya ilçesinde gerçeklestirilen Küçük Yildiz Bayanlar Güres Türkiye Sampiyonasi’nda Türkiye sampiyonu olmayi basarmisti. Elde ettigi dereceyle Milli Takima çagrilan ve Nigde’de yapilan Milli Takim kampinda yogun bir çalisma temposu içine giren Eda Nur Ersoy, Polonya’da düzenlenen Avrupa Sampiyonasi’nda iyi bir mücadele sergileyerek Avrupa 3’üncüsü olmayi basardi. 

Belde meydanina araç konvoyuyla geldi 
Polonya’da düzenlenen Avrupa Sampiyonasi sonrasi Afyonkarahisar’a oradan da kendi kasabasi Tasoluk Beldesi’ne dönen Edan Nur Ersoy’a belde girisinde kasaba halki coskulu bir karsilama töreni hazirladi. Belde girisinden köy içerisine kadar araçlarla konvoy halinde götürülen Ersoy, araç içerisinde zaman zaman disari çikarak Türk bayragi açti. Motosikletli grubun da eslik ettigi konvoy belde meydanina kadar devam etti. Burada Tasoluk Belediye Baskani Hüseyin Çalis tarafindan karsilanan Güresçi Ersoy, elinde bulunan Türk Bayragi’ni Baskan Çalis’a takdim etti. 

"Tasoluk seninle gurur duyuyor" 
Meydanda Ersoy’la fotograf çektirmek isteyenler siraya girdi. Eda Nur Ersoy’un 3’üncülügünü kutlayan vatandaslar zaman zaman Ersoy’u havaya kaldirarak sevgi gösterisinde bulundu. Ersoy, kendisini karsilayan ve destek olan herkese tesekkür etti. Meydanda toplanan vatandaslar zaman zaman "Tasoluk seninle gurur duyuyor" diye slogan atti. 

"Avrupa yolunda güzel bir baslangiç" 
Antrenörü Yakup Yagci yaptigi açiklamada, Küçük Yildiz Avrupa Sampiyonasi’nda Türkiye Milli Takim olarak 1 altin 1 bronz madalya aldiklarini söyledi. Yagci söyle devam etti: "Polonya’da yapilan Küçük Yildiz Avrupa Sampiyonasi’nda Türkiye Milli Takim olarak 1 altin 1 bronz madalya aldik. Bronz madalyamizi 33 kilogramda Tasoluk Belediye Spor Kulübüz Eda Nur Ersoy aldi. Tabi ki, talihsizliklerimiz oldu. Biz final yapmasini sampiyon olmasini isterdik. Fakat bazi talihsizlikler oldugu için yapamadi. Bu da güzel bu da bir baslangiç Avrupa yolunda. Insallah bu madalyalar hep gelecek. Sampiyon olarak bayragimiz her zaman dalgalanacak." 


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °