Afyonkarahisar Sandikli Yavaslar Baraji Bölgeye Hayat Veriyor

AFYONKARAHISAR SANDIKLI YAVASLAR BARAJI BÖLGE’YE HAYAT VERIYOR

Gündem 5.07.2019 12:54:03 0
Afyonkarahisar Sandikli Yavaslar Baraji Bölgeye Hayat Veriyor

AFYONKARAHISAR SANDIKLI YAVASLAR BARAJI BÖLGE’YE

HAYAT VERIYOR

 

Devlet Su Isleri (DSI) Genel MüdürlügüAfyonkarahisar iline yaptigi yatirimlarla ilimizin mümbit topraklarini su ile bulusturmaya, vatandaslarimiza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ediyor. Afyonkarahisarili ve ilçelerinde son dönemde yapilan su yapilarinin artmasi bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde de önemli rol oynamaktadir.

 

Büyük sulama projeleri alanlari disinda kalan kirsal kesimlerde kisa sürede sulu tarima geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarinin karsilanmasi hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsaminda Afyonkarahisarilimizde nasibini aldi.

DSI olarak son yillarda modern sulama projelerini gelistirerek uygulamaya koyduklarini açiklayan DSI Genel Müdürü Mevlüt Aydin’ ‘Modern sulama ile tarimda saglanan verim artislari,  üretim deseninin çesitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dogrudan ve dolayli artisa neden oluyor. Bu durum bir yandan kirsal kalkinmanin hedeflerinden olan yoksullugun azaltilmasi amacina hizmet ediyor bir taraftan da yasam standardini yükseltiyor.‘dedi.

Bu kapsamda tamamlanan Afyonkarahisar Sandikli Yavaslar Baraji ve Sulamasinin tamamlanarak bölge halkinin istifadesine sunuldugunu belirterek, çalismalari tamamlananAfyonkarahisar Sandikli Yavaslar Baraji ve Sulamasi isinintamamlanmasi ile 14.880 (On dört bin sekiz yüz seksen)dekarzirai arazinin sulanmasi saglanmakta oldugunu söyledi.

Bölge Insanina Ek Gelir Saglanacak

Temelden yüksekligi 57,50 mve 28,2 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olacak Afyonkarahisar Sandikli Yavaslar Baraji ve Sulamasi tamamlanmasi ile bölgede yapilacak sulu tarim ile birlikte hem tarlalardaki verimin artacagini hem de yörede ürün çesitliliginin saglanacagini ifade eden Aydin, ‘Projenin tamamlanmasi ile 1.330 kisiye istihdam ve 2019 birim fiyatlari ile milli ekonomiye yillik 16 milyon 368 bin TL gelir artisi saglanmasi hedeflenmekte oldugunu açiklayarak sözlerini tamamladi.

 

 

 

 


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °