Gurbetçiden Egitime Büyük Destek

Gurbetçiden egitime büyük destek

Gündem 6.07.2019 13:20:30 0
Gurbetçiden Egitime Büyük Destek

Bundan 44 yil önce gittigi Avrupa’da gurbetçi olarak çalisan 60 yasindaki Emirdagli gurbetçi Sahinde Sahin, esinin adini tasiyan bir anaokulu yaptiracak. 
Geçtigimiz Afyonkarahisar Il Genel Meclis Toplantisinda Emirdagli Gurbetçi Sahinde Sahin’in esinin adini tasiyacagi 5 derslikli Anaokulu yaptirmasi oy birligiyle kabul edilmisti. Emirdagli hayirsever gurbetçi Sahinde Sahin ve oglu Veysel Karani Sahin, Il Genel Meclis Baskani Burhanettin Çoban’i ziyaret etti. 
Ziyarette konusan Il Genel Meclis Baskani Burhanettin Çoban Emirdagli gurbetçilerin Afyon için bir sans oldugunu belirterek, “Bu sans nedir Emirdagli vatandaslarimizin yurt disina gidip, burada güzel kazanimlar elde etmesidir. Ancak bu kazanimlar bir hayra dönüsmeseydi, bir katkiya, bir yardima dönüsmeseydi belki biz bu kazanimlari daha çok duyamayacaktik. Emirdagli gurbetçilerimiz, vatan sevgisi, yurt sevgisi, toprak sevgisi çok yüksek düzeyde olan insanlar. Bu yüzden sadece Emirdag’imiza degil, Afyonumuzun her yerine, Türkiye’mizin her yerine yardimlari, katkilari çok büyük. Bugün de bu güzel katkilardan bir tanesini insallah hatta 2. Sinin müjdesini vermek üzere toplandik” dedi. 
800 BIN TL’LIK BAGISTA BULUNDU 
Hayirsever gurbetçi Sahinde Sahin’in 800 bin TL’lik bagista bulundugunu aktaran Çoban, “Bu hafta biliyorsunuz Il Genel Meclisimizden de bu sartli bagisi geçirdik. Milli Egitim müdürlügümüze tabi ki bu bagisi bulundu.

 

Simdi esi Mustafa Sahin adina Emirdag’da Milli Egitim Müdürlügümüz, Il Genel Meclisimiz, Il Özel Idaremiz kanaliyla 5 derslikli bir anaokulu insallah yapilacak” dedi. 
5 DERSLIK ANAOKULU 
Sahinde Sahin’in daha büyük bir okul için bagista bulunacagini belirten Çoban, “Maalesef yurtdisindaki gurbetçi vatandaslarimizin her ne kadar toprak sevgisi, vatan sevgisi, bayrak sevgisi çok üst düzeydeyse de bir takim, tabi devlet kurumlari mutlaka yapmaz ama bir takim kisiler veya yerler diyelim yapilan bu bagislari zamaninda eksiksiz harcamak yerine biraz bekletebiliyorlar. Baska amaçlarla kismen olsun kullanabiliyorlar. Insallah 5 derslik anaokulu yapildigi anda Sahinde Sahin hanimefendi daha büyük yardimi, daha büyük bir okulu milli egitimimizin ihtiyaç duydugu neyse, ilkokul, ortaokul, belki bir pansiyon neyse onu insallah Afyonumuza kazandiracak.

Illa Emirdag olmasi diye de bir sartimiz sok. Milli egitimimizle görüsecegiz nereye ne lazimsa ilkokul, ortaokul, pansiyon, bir egitimi yuvasi için ne lazimsa onu da kendi adina yani Sahinde Sahin adina yapilacak ki bu bagisi simdiki bagisindan çok çok daha yüksek olacak” diye konustu. 
HELALINDEN KAZANDIK 
Uzun yillar Avrupa’da çalisan ve kendi isini kuran Sahinde Sahin esinin adina bir hayirda bulunacagini belirterek, “Yillarca Avrupa’da çalistik, emek verdik. Esimin ruhu için böyle bir hayir isi düsündük.

Sag olsunlar esin-dostun veyahut bütün milli egitimin yardimiyla biz bu isi yaptirmak için niyetlendik. 1975’de 16 yasinda evlendim Avrupa’ya gittim 76’da ise girdim ve 8 sene bir fabrikada çalistim. 1985’te kendime bir güzel is yeri açtim. 2016’ya kadar isimi devam ettirdim. 2016’da esimi kaybettikten sonra isimi biraktim.

Suanda emekliyim. Her seyimiz çok güzel geçti,

evliligimiz, hayatimiz. Halelinden kazandik parayi onu da helal bir yere vermeyi Allah nasip etti bize. 
Veysel Karani Sahin de “Babam için yapilacak olan okul hayirli olsun diyelim simdiden. Insallah devami da gelir. Niyetimiz bizimde yaptirmamiz. Emirdag’a hayirli olsun” dedi. 


Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °