Yeni Jeotermal Sahasi Bulundu

Yeni jeotermal sahasi bulundu

Gündem 6.07.2019 20:23:40 0
Yeni Jeotermal Sahasi Bulundu

Afyonkarahisar’in Sinanpasa ilçesine bagli Nuh köyünde 31 bin 500 metrekarelik alanda yapilan çalismalar sonucunda 620 metre derinlikte 71 buçuk derece sicaklikta jeotermal su bulundu. 
Sinanpasa ilçesine bagli Nuh köyünde 31 bin 500 dönümlük alanda bir firma tarafindan yapilan çalismalar sonucunda, 620 metre derinlikte 71 buçuk derece sicaklikta seracilik ve termal turizme elverisli yeni jeotermal enerji sahasi bulundu. Jeotermal enerjinin önemli merkezlerinden Afyonkarahisar, Sandikli, Ihsaniye ve Çobanlar'dan sonra Sinanpasa ilçesinde de yeni sahalar kesfedildi. Mert Enerji A.S Yönetim Kurulu Baskani Bülent Kaçmaz, Sinanpasa ilçesine bagli Nuh köyündeki jeotermal sondaj kuyusu çalismalarinin yaklasik bir yildir sürdürdüklerini söyledi. Sehrin ekonomisine büyük katki saglayacak olan yeni jeotermal su ve sahasi yatirimcilarini bekliyor. 2020 yilina kadar bu bölgede en az bin 500 dönümlük kisminin yatirim için faaliyete geçmesi bekleniyor. 

"Sera yatirimlarina uygun seviyede" 
Yeni jeotermal bölgesindeki yatirim alanlarinin 31 bin 500 dönüm oldugunu dile getiren Kaçmaz, “620 metre derinligin 700 metreye dogru ilerlediginde su sicakliginin 80 derece civarina ulasabildik.

Sinanpasa ilçemize bagli Nuh köyümüzde, ülkemize faydali olabilecek sicak suyumuzu bulmus durumdayiz. Burada 620 metre derinlikte buldugumuz sicak suyumuz, 71 buçuk derece ve saniyede 20 litreden yukarida bir debide akiyor. Aslinda, 700 bandina inildiginde de suyun sicakliginin 80 derecenin üzerine çikacagini düsünüyoruz. Suan için sera yatirimlari için uygun bir seviyedeyiz" dedi. 

"2020 yili için planimiz, bu alanin en az bin 500 dönümlük kismini faaliyete geçirmek" 
Bin 500 dönümlük kismini faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini belirten Kaçmaz, bölgedeki ana amaçlarinin seracilik oldugunu ifade etti. Kaçmaz, Türkiye'nin en güzel sera bölgesi olarak tabir edilen Afyonkarahisar'da, insanlara is ve as kapisi olacak bir yatirim yapmayi planladiklarini vurguladi

. Kaçmaz, “Sera yatirimlari için çalismalara da basladik. 2020 yili için planimiz, bu alanin en az bin 500 dönümlük kismini faaliyete geçirmektir. Yani yatirimina baslayacagiz.

Bu kadarlik alanda üretilecek tarim ürünleri, hepimizin yararina olacaktir. Yeni buldugumuz alana, tüm Türkiye'den seracilik ve termal turizm yatirimcilarimizi bekliyoruz.

Biz, bölgedeki her türlü istisarelere açigiz" ifadelerini kullandi. 
Sinanpasa Belediye Baskani Erdal Karaman da yatirimcilarinin ilçelerine bagli Nuh köyünde sicakligi yüksek ve kaliteli bir suyu buldugunu ifade etti. Nuh köyünün Afyonkarahisar-Antalya karayolu üzerinde bir köy oldugunu vurgulayan Karaman, “Bölge olarak yatirima haziriz. Burasi dogasi itibariyle de seraciliga çok uygun bir nokta. Bölgemize Türkiye'nin çesitli yerlerinden seracilik ve termal turizmci yatirimcilarimizi bekliyoruz

Belediye olarak da yatirimcilarimiza her türlü asamada destek verecegiz" açiklamalarinda bulundu. 


Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °