Agabeyini Hayata Bagladi

Agabeyini Hayata Bagladi

Gündem 8.07.2019 13:42:36 0
Agabeyini Hayata Bagladi

Emirdag'da yasayan 2 çocuk babasi Ayhan Erdem, 2018 yilinda bogazinda agri ve yutma güçlügüyle baslayan saglik sorunlarinin artmasi üzerine gittigi Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Hastanesi'nde, böbreklerinin islevini bitirdigini ögrendi. Doktorlari, sagligina kavusabilmesi için nakil olmasi gerektigini söyledi.

Diyalize girmeye baslayan Ayhan Erdem için uygun böbrek arayisina girildi. Çapraz nakil de dahil olmak üzere tüm seçenekleri Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Koordinasyon birimiyle paylasan aile, uygun böbrek arayisini sürdürdü. Bir yandan diyalize devam ederken uygun böbrek arayisi süren Ayhan Erdem'e, Belçika'da yasayan kardesi Hülya Alici bagisçi olmak istedi.

Türkiye'ye gelen Hülya Alici'nin tahlil ve tetkiklerinde, böbrek naklinin uygun olduguna karar verildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 19 Haziran günü yapilan operasyonla Hülya Alici'nin böbregi, agabeyine nakledildi.

Agabeyine böbregini hiç düsünmeden verdigini belirten Hülya Alici ise herkesin mutlaka organ bagisi hakkinda bilinçlenmesi ve bilgilenmesini tavsiye edip, korkulacak hiçbir sey olmadigini söyledi.

Agabeyinin hastaligi nedeniyle tüm ailesinin seferber oldugunu, kendisinin de Belçika'dan geldigini söyleyen Alici, "Agabeyimin durumuna çok üzülüyorduk. Hiç düsünmeden gönüllü bagisçi oldum.

Bedenimizin hayirli islere vesile olmasi insanlik görevimiz. Herkesi bu bilince davet ediyorum. Bagislasinlar can kurtarsinlar" dedi.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °