“Cumhurbaskanimiz Tesekkür Için Ilimize Gelecek”

“Yerel yönetimler bölge toplantisi ilimizde yapilacak”

Gündem 9.07.2019 15:57:10 0
“Cumhurbaskanimiz Tesekkür Için Ilimize Gelecek”

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Av. Hüseyin Sezen olagan basin toplantisinda gündeme iliskin önemli açiklamalarda bulundu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Afyonkarahisar’a tesekkür ziyaretinde bulunacagini ifade eden Sezen, “Cumhurbaskanimiz, yaptigimiz özel görüsmede bana tesekkür için ilk gelecegi illerden birinin Afyonkarahisar oldugunu söyledi” dedi. 
 
AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi olagan basin toplantisi Il Baskan Yardimcilari Fatma Erdogan ve Ibrahim Eroglu’nun katilimlari ile gerçeklesti.
 

 
Toplantida konusan Il Baskani Av. Hüseyin Sezen, “Ülkemizin en önemli gündemi Sayin Cumhurbaskanimizin ifade buyurdugu gibi ekonomi ve güvenlik. Cumhurbaskanimiz Bosna ziyaretinden sonra ekonomi ile ilgili önemli müjdeler verecek. Meclis bu hafta çalisacak. 15 Temmuz özel oturumu ile de tahmin ediyorum tatile girecek. Insallah Sayin Cumhurbaskanimiz yurt disi ziyaretlerinden sonra Anadolu turuna çikiyor. Tahmin ediyorum Agustos ya da Eylül ayi gibi teskilatlara özellikle tesekkür ziyaretinde bulunacak. Teskilat planlamasina göre bir ziyaret gerçeklestirecek. Bu noktada bana ilk gelecegi illerden birinin Afyonkarahisar oldugunu bizzat söyledi. Biliyorsunuz Afyonkarahisar AK Parti belediyeciligi anlaminda Türkiye birincisidir. En çok AK Partili Belediye Afyonkarahisar’imizda Allah'a sükür. 31 Mart seçimlerinde Sayin Bakanimizin ve milletvekillerimizin önderliginde tüm teskilatlarimiz ile birlikte ciddi bir basari sagladik. Ben su an Afyonkarahisarli hemsehrilerimize tesekkür ediyorum” dedi.  
 
“Yerel yönetimler bölge toplantisi ilimizde yapilacak”
 
Eylül ayi içerisinde AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Baskanligi’nin tertip ettigi Yerel Yönetimler Bölge Toplantisinin Afyonkarahisar’da yapilacagini ifade eden Sezen konusmasinda, “Tarihi netlesmedi ancak biz zaten bu konuda talip oldugumuzu ifade etmistik. Yine mutat yapilan kamplarla ilgili talebimizi ilettik. Insallah onun da Afyonkarahisar'da devamini saglamak için çalismalarimiza devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
 
Stratejik öneme sahip noktalara kurulacak
 
Sezen, “ABD’nin tehditlerine ragmen önümüzdeki hafta ülkemize gelmeye baslayacak olan S-400’lerin konuslandirilacagi yerler risk analizi ve stratejik önceliklere göre belirlenecek. Bu öncelige göre Ankara ve Istanbul öne çikiyor. Ancak Suriye’de yasanan mevcut kriz ve Dogu Akdeniz’deki gerilim füzelerin ülke güneyine yerlestirilmesini gündeme getiriyor. Buna göre de Gaziantep, Mersin, Anamur öne çikiyor. S-400 neden önemli; Bugün Ermenistan ülkemize bir füze atsa Allah korusun örnek veriyorum Afyonkarahisar’da istedigi yeri vurabilir. Bir sürü insanimiz hayatini kaybettikten sonra bu sistemi tartismanin bir anlami kalir mi?” dedi.
 
“TSK, azim ve kararliligini tüm dünyaya göstermistir”
 
MIT ve TSK’nin ortak operasyonuyla Kandil’de PKK terör örgütüne agir darbe vurularak terör örgütünün en tepedeki yedi elebasindan biri olan sözde baskanlik konseyi üyesi Diyar Garip Muhammed’in öldürüldügünü söyleyen Sezen sözlerine söyle devam etti: “Daha önce de PKK’nin ele baslarindan Cemil Bayik ve en yakin adamlarindan Riza altin ve beraberindekiler 27 Mart’ta düzenlenen MIT ve TSK’nin ortak hava harekatiyla vurulmustu. Öte yandan Irak’in Kuzeyinde Pençe Harekati kapsaminda Hakurk'a düzenlenen operasyonda toplam 61 terörist etkisiz hale getirildigi. Harekat kapsaminda terör örgütünün kullandigi toplam 151 magara ve siginagin da içerisindeki mühimmat ve yasam malzemeleri ile birlikte imha edildigi belirtildi. Insan gücü ve yüksek teknoloji ürünü silah sistemleriyle dünyanin en etkin, caydirici ve saygin silahli kuvvetlerinden biri haline gelen Türk Silahli Kuvvetlerimiz, son dönemde hiz kazanan basarili operasyonlarla ülke savunmasindaki gücünü, azim ve kararliligini tüm dünyaya göstermistir.”
 
Dogu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri
 
Dogu Akdeniz'de ve özellikle Kibris adasi çevresinde yürütülen petrol ve dogal gaz aramalariyla belirli bölgelerdeki kaynak kesifleri çalismalarinin devam ettigini ifade eden Sezen, “Türkiye'nin ‘Milli Enerji ve Maden Politikasi’ kapsaminda, denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinin artirilmasi amaciyla Türkiye Petrolleri Anonim Ortakliginin satin aldigi sondaj gemisi Yavuz ve Fatih Avrupa ve ABD’nin tehditlerine ragmen arama faaliyetlerini sürdürüyor. Buradan çikacak olan yeralti kaynaklari ülkemizin çikarlarina kullanilacak ve disa bagimliligi azaltacak” seklinde konustu.
 
TOKI konutlari hayirli olsun
 
“31 Mart’ta vaat ettigimiz projelerimizi bir bir gerçeklestiriyoruz” diyen Sezen konusmasinda, “Bunlardan biri olan TOKI projemiz için önemli adimlar atildi. Afyonkarahisar Merkez Küçükçobanli Mahallesi Projesi kapsaminda insa edilecek olan 2+1 nitelikli 500 adet ve 3+1 nitelikli 250 adet konutun kuralari çekildi. Vatandaslarimiza hayirli ugurlu olsun. Bu arada Sehir meydanimiz da kismen tamamlandi ve kullanima açilarak halkimizin hizmetine sunuldu” ifadelerine yer verdi. 
 
Askeri havalimani – AFRAY – Cirit Kayaligi
 
31 Mart seçim vaatlerinden de söz eden Sezen, “Askeri havalimaninin sivil uçuslara açilmasi konusundaki görüsmeler devam ediyor. Ulastirma Bakanimiz ile görüsmeler yaptik. bürokratik islemler kaldi. Cirit kayaligi millet bahçesi yatirim programina alindi. TOKI yetkilileri yakin zamanda çalismalarina baslayacak. bu noktada belediyemize ekonomik bir yük olmayacak. Proje bastan sona TOKI tarafindan karsilanacak. Kisa süre sonra orada bir çalisma baslayacaktir.
Seçim vaatlerimizden olan AFRAY projesinde de yakinda çalismalar basliyor. Ulastirma Bakanligi tarafindan ilk olarak belediyemize 800 bin lira bir proje etüt bedeli gönderildi. Halkimiz için çalisip üreten AK belediyeler her zaman önceligini halka vermistir. Hizmetlerimize balon baglamak isteyenler olursa da hayir demeyiz” dedi.
 
15 Temmuz sehitleri 3. yilda anilacak
 
Baskan Sezen son olarak, “2016 yilinin 15 Temmuz’undaki hain darbe girisimini canlari pahasina önleyen kahramanlar, üçüncü yil dönümünde tüm yurtta oldugu gibi ilimizde de anilacak. Valilimizce organize edilecek anma programlarina halkimizi bekliyoruz. AK Parti olarak biz de o gün meydanlarda olacagiz. Insallah bir kez daha böyle bir saldiri ile karsi karsiya kalmayiz” ifadelerine yer verdi. 
 
Toplanti soru cevap seklinde devam etti.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °