Askeri Ya Da Sivil Her Türlü Darbeye Karsi Kararli Durusumuz Devam Edecektir.

Türkiye'nin demokratik birikimine sahip çikma azmindeyiz.

Gündem 13.07.2019 16:20:45 0
Askeri Ya Da Sivil Her Türlü Darbeye Karsi Kararli Durusumuz Devam Edecektir.

15 Temmuz hain darbe girisiminin üzerinden üç yil geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkisma ve arkasindaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptigimiz gibi halk egemenligine ve  Türkiye'nin demokratik birikimine sahip çikma azmindeyiz.

Darbe girisimine karsi Milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direnis sergilemis, girisim bosa çikarilmistir.

Ancak bu kararli durus ne yazik ki güçlü bir demokrasi çikarma firsatina dönüstürülememis, sonraki süreçte TBMM'ni devre disi birakan bir OHAL rejimi yerlestirilmistir. Aradan 3 yil geçmis olmasina karsin darbenin siyasi ayagini ortaya çikarmaya dönük esasli bir adim da atilmamistir.

Askeri ya da sivil her türlü darbeye karsi kararli durusumuz devam edecektir.

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanin yolu, Cumhuriyetin kurulus ilkelerine bagli, kuvvetler ayriligina dayali demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarina sarilmaktan geçiyor.

Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararliligidir.

Demokrasiye ve halk egemenligine olan inancimizla 15 Temmuz hain darbe girisimini lanetlerken, darbeye karsi direniste canini veren sehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimize saglik ve esenlikler dileriz.

                                                               Cumhuriyet Halk Partisi AFYONKARAHISAR IL BASKANI

                                                                                                   NEVZAT ERCAN


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °