Darbeler Demokrasinin Katilidir

“Darbeleri önlemek için liyakati, adaleti ve demokrasiyi kilavuz edinmeliyiz”

Gündem 14.07.2019 20:16:04 0
Darbeler Demokrasinin Katilidir

“Darbeleri önlemek için liyakati, adaleti ve demokrasiyi kilavuz edinmeliyiz”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskanlik Divani Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, darbelerin demokrasinin katili oldugunu belirterek, “Türkiye’de darbeleri önlemek için liyakati ve adaleti esas almak demokrasiyi kilavuz edinmek gerekmektedir” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskanlik Divani Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 15 Temmuz darbe girisiminin üçüncü yildönümü dolayisiyla yayinladigi mesajinda önemli vurgularda bulundu.

DARBELER DEMOKRASININ KATILIDIR

15 Temmuz aksaminda TBMM’nin çatisi altinda toplanarak milletle birlikte darbeye karsi mücadele ederek darbecilere geçit vermediklerinin önemle altini çizen Köksal, “Darbeler demokrasinin katilidir. Hukuku, adaleti, insan haklarini temel hak ve hürriyetleri askiya alip ülkeyi geriye götürürler. Türkiye’de bugüne kadar darbelerden en büyük yarayi CHP almistir birçok Milletvekilimiz yargilanmis ölümle burun buruna gelmis kütüphanemize kadar dagitilmistir. Dün oldugu gibi bugünde darbenin her türlüsünün karsisindayiz. 15 Temmuz aksaminda da TBMM’nin çatisi altinda toplanarak milletimizle birlikte darbeye karsi mücadele ettik darbecilere geçit vermedik.” diye konustu.

LIYAKAT, ADALET VE DEMOKRASI ESAS ALINMALI…

“Türkiye’de darbeleri önlemek için liyakati ve adaleti esas almak demokrasiyi kilavuz edinmek gerekmektedir.”diyen Köksal, “Eger liyakati bir kenara koyup AKP’nin geçmiste yaptigi gibi devlet kurumlarini belli bir cemaat vakif dernek vb. teslim ederseniz böyle bir darbe girisimini tekrar yasayabiliriz onun için liyakat ve adaleti esas almaliyiz isi hak edene vermek ve yargi bagimsizligini saglamak en büyük görevimiz olmalidir.” dedi.

FETÖ’NÜN SIYASI AYAGI HALA AÇIGA ÇIKARILIP YARGILANMADI

TBMM’ye verdikleri FETÖ’nün siyasi ayaginin arastirilmasina yönelik arastirma önergelerinin AKP ve MHP oylariyla reddedildigini dile getiren Köksal, “Bugün 15 Temmuz’un darbe girisiminin üzerinden 3 yil geçtigi halde FETÖ’nün siyasi ayaginin hala açiga çikarilip yargilanmadigini görmekteyiz. 15 Temmuz darbe girisiminden sonra kurulan Meclis Arastirma Komisyonunda FETÖ’nün siyasi ayaginin dogru dürüst arastirilmadigini komisyonun muhalefet partilerinden gelen talepleri dikkate almadigini dinlenmesi gereken birçok kisiyi dinlemedigini görmekteyiz. Yine TBMM’ye verdigimiz FETÖ’nün siyasi ayaginin arastirilmasina yönelik arastirma önergelerimiz AKP ve MHP oylariyla reddedilmistir.” ifadelerini kullandi.

FETÖ ILE MÜCADELEDE AKP’DEN SAMIMIYET BEKLIYORUZ

Köksal mesajinda su ifadeleri kullandi:

“Baktigimizda Pensilvanya’ya gidip FETÖ’nün önünde diz çöküp fotograf çektirenler yada referans olduklari hakim savcilarin tamami FETÖ’den ihraç edilenler AKP tarafindan vekillikle ödüllendirilirken ev sahibinin banka hesabi Bankasya’da oldugu için mecburen kirasini o bankaya ödemek zorunda olan memur, komsusu ortak internetten Bylock kullanan ögretmen, yeni evliyken sirf esinin altinlari çalinmasin diye Bankasya’daki kasaya bir hafta emanete koyan doktor, 15 Temmuz gecesi köyünde kardesinin dügünündeyken telefonu köyde çekmedigi için terörist muamelesi gören polis ihraç edilip yargilanirken AKP’nin içinde FETÖ ile etle tirnak gibi olup FETÖ’nün “Türkçe Olimpiyatlari”ni kaçirmayanlara kürsülerde gelde bu hasret bitsin diye FETÖ’ye methiyeler dizenlere hiçbirsey yapilmamis aksine AKP tarafindan Bakanlik, vekillik veya belediye baskanligiyla ödüllendirilmistir. Bundan sonra FETÖ ile mücadele konusunda AKP’den samimiyet bekliyoruz.”


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °