Smmmo Baskani Serhat Gümüs 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basin Bayrami

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi Baskani Serhat Gümüs 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayinladi;

Gündem 23.07.2019 16:26:40 0
Smmmo Baskani Serhat Gümüs  24 Temmuz Gazeteciler Ve Basin Bayrami

24 Temmuz 1908 tarihinde gazetelerin yayim öncesi denetiminin kaldirilmasi o günden bu yana ülkemizde Basin Bayrami olarak kutlanmaktadir.

Basin özgür olmazsa demokrasiden söz edilemez. Demokrasimizin gelismesi, ülkemizin ilerlemesi, hedeflerine ulasmasi, seffaf yönetim konusunda basinin üzerine önemli görevler düsmektedir. Her ne kadar internetin yayginlasmasi ve sosyal medya platformlarinin artmasi ile yazili medya cazibesini kaybetmis olsa da basinda çok sesli ve aktif bir yapi günlük hayatimizda yer bulmaktadir.

Basin sektöründe en büyük görevi yerine getiren basin mensuplarinin toplumsal degerlere saygili, kisisel hak ve özgürlükleri gözardi etmeden objektif bakis açisi ile çalismalari demokrasimiz açisindan ne kadar önemli ise basin çalisanlarinin özlük haklari, is güvenceleri ve çalisma sartlarinin çagin sartlarina uygun olarak düzenlenmesi de bir o kadar önemlidir.

Ulusal basinin yani sira özellikle ilimizde yasanan olaylardan ve gelismelerden haberdar olmamizi saglayan, ilin sosyal, kültürel ve ekonomik gelismesine katki saglayan yerel medya kuruluslari ve onlarin çalisanlari da ayni imkânlara kavusturulmalidir. 

Bu düsüncelerle ilimizde faaliyet yürüten yerel basin çalisanlari basta olmak üzere bütün basin camiasinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayramini kutluyor, çalismalarinda basarilar diliyorum.

 

 


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °