Afyonkarahisar Belediye Baskanimizdan Bir Ricamiz Olacak. Suriyeli Kardeslerimizin Burada Bulunmasina Itiraz Etmedik.

“Iki ekmek büfesinin yeri degistirilmeli”

Gündem 25.07.2019 22:22:49 0
Afyonkarahisar Belediye Baskanimizdan Bir Ricamiz Olacak. Suriyeli Kardeslerimizin Burada Bulunmasina Itiraz Etmedik.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Il Baskani Mehmet Kocacan parti binasinda düzenledigi haftalik basin toplantisiyla ulusal ve yerel gündemi degerlendirdi. Basin toplantisina Il Baskan Yardimcisi Mustafa Gün’de katildi. Basin mensuplarinin 24 Temmuz Basin Bayramini kutlayarak konusmasina baslayan Baskan Kocacan, “24 Temmuz 1908 yilinda basida sansürün kaldirilmasiyla basin özgürlügü elde edilmis oldu. Basinin demokrasilerimizdeki önemi 15 Temmuz da bir kez daha görülmüs oldu. 15 Temmuz da elbiselerinin Türk ordusu oldugu ama içindekilerin ise tamamen vatan haini oldugu kendi vatandaslarimizin mermerlerini kendi vatandaslarimiza sikildigi bir dönemde basinin acil tetiklenmesiyle vatandaslarimizin sokaga dökülmesiyle büyük bir badire atlatilmis oldu. Iste bu durumdan dolayi basinimizin temsilcilerinin 24 Temmuz Basin Bayramini tekrar kutluyorum” dedi.

“En kisa zamanda tampon bölge olusturulmalidir”
Türkiye ile Suriye siniri arasinda olusturulacak olan tampon bölge ile ilgili görüslerini de aktaran Baskan Kocacan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD ile birlikte Suriye de güvenli bölge olusturmaya çalisiyor. Buradaki güvenli bölgenin önemi bir kez daha ortaya çikmistir. Bizim Bilge Liderimiz Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli Beyfendinin daha önce birçok kez gündeme getirdigi artik sinirlarimizin mayinlarin temizlenmesiyle bos kaldigini buralarin tampon bölge haline getirilmesi gerektiginin beyani vardir. Türkiye’nin suanda Suriye sinirinda derinligi 32 km’den az olmamak kaydiyla, uzunlugu ise yaklasik 800 km’ye varan bir hatta güvenli bölge olusturulmasi çabasi var. Amerika’nin burada oyalama hareketlerinin içinde oldugu asikardir. Devlet büyüklerimizin bu konuda daha duyarli ve uyanik olmalari gerekiyor.

Türkiye burada milyon dolarlar bazinda mühimmat harcarken, ayni Amerika karsiliksiz PYD’ye ve PKK’ya milyar dolarlar silah vermektedir. Nasil bir ikiyüzlülüktür bunun iyi bilinmesi lazim.

Türkiye’nin bekasi için atilacak olan her adimda MHP olarak hükümetin yaninda yer aldigimizi bir kez daha beyan ediyoruz” diye konustu.

 


Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek’ten bir ricada bulunan Baskan Kocacan, sehrin önemli iki noktasinda bulunan ve Suriyelilerin kuyruga girdigi ekmek büfelerinin yerinin degistirilmesini istedi. Baskan Kocacan, “Afyonkarahisar Belediye Baskanimizdan bir ricamiz olacak. Suriyeli kardeslerimizin burada bulunmasina itiraz etmedik.

Ancak ilimizin en gözde yerlerinden olan Ordu Bulvari ve Anitpark üzerinde bulunan ekmek dagitim büfelerinin uygun bir baska yere alinmasi tavsiyemizdir. Insanlarin oralarda ekmek için kuyruga girmeleri hem ilimizin görüntüsü bakimindan hem de bizler açisindan üzücü bir durumdur. Bu iki nokta da bulunan yerin degistirilmesini istiyoruz. 

“Baskanlarimiz güzel hizmetler yapmaktadir”
MHP’li belediye baskanlarinin 100 günlük çalismasini da degerlendiren Baskan Kocacan, üretken belediyecilik anlayisi ile MHP’li belediyelerin güzel hizmetler yapmaya basladigini vurguladi.

Baskan Kocacan, “31 Mart seçimlerinden bugüne kadar 100 günü geçti. Bizim kazandigimiz belediyelerde belediye baskanlarimiz vatandaslarin acil ihtiyaci olan konularda çalismalarina devam etmektedirler.

Bu süreçte de belediye baskanlarimizi ziyaret ettigimizde yapilan çalismalari yerinde görmekteyiz. Üretken Belediyecilik anlayisli güzel hizmetler yapmaktadirlar” ifadelerini kullandi.

“Ismin Zafer olmasi bizim için uygundur”
Basin mensuplarinin sorularini da cevaplayan Baskan Kocacan, Kent Meydanina Zafer isminin konulmasinin kendileri açisindan bir sikinti olmadigini dile getirdi. Baskan Kocacan, “Geçmiste orasi Zafer Müzesi diye aniliyordu. Baskanimiz Mehmet Zeybek’le bu konuyu görüstügümüzde bizim burada söyledigimiz söz su idi. Eger baska biri geldiginde degistirilmeyecek bir isim konulursa bizim açimizdan hiçbir sikintisi yok dedik. Zafer olsa da bizim için kabuldür, Cumhuriyet olsa da bizim için kabuldür. Ikisi de bizim hassas dengelerimizdeki isimlerdir” dedi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °