Her Türlü Elestiriminize Ve Fikirlerinize Açigiz

Gazeteci Ant Içerek Ise Baslamali

Gündem 25.07.2019 22:31:11 0
Her Türlü Elestiriminize Ve Fikirlerinize Açigiz

24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami dolayisiyla Vali Mustafa Tutulmaz gazete, televizyon yetkilileri ve basin çalisanlari ile kahvaltida bir araya geldi.

Basin camiasini bulusturan programa Vali Mustafa Tutulmaz basta olmak üzere Milletvekilleri Veysel Eroglu, Ibrahim Yurdunuseven, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus, Il Jandarma Komutani Hamza Çömez, Il Emniyet Müdürü Gürsel Yildiz, Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi Baskani Sezer Küçükkurt, gazete ve televizyon yetkilileri, radyo sahipleri, dernek yetkilileri ve basin çalisanlari katildi.

Gazeteci Ant Içerek Ise Baslamali

Programda ilk olarak Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi Baskani Sezer Küçükkurt konustu. Küçükkurt konusmasinda basin camiasinin sorunlarini aktararak bu sorunlarin çözümünü beklediklerini söyleyerek, “Üniversitelerimizden talebimiz yerel gazetelerimizin arsivlerinin yeniden üniversitelerimizin güvencesi altina alinmasini ve meslektaslarimiza üniversitelerimizden daha genis imkânlar saglanmasini bekliyoruz. Bununla alakali gazetelerimize web sayfasi hizmeti ile baslanabilecegini düsünüyoruz. Belediye Baskanimizdan talebimiz ücretsiz otopark uygulamasi kaldirilmasinin yeniden gözden geçirilmesidir. Bu uygulama Türkiye’nin birçok yerinde basin karti mensuplarina uygulanan bir kolayliktir. Sayin Valimizden talebimiz asayis raporlari olan emniyet ve jandarma bilgilendirmelerinin daha kapsamli degerlendirilmesini istiyoruz.  Dogru bilginin olmadigi yerde yanlis bilgiler olabiliyor. Su anda bir bilgilendirme var, fakat bunu daha kisitli olarak görüyoruz. Milletvekillerimizden beklentimiz meslegimizle ilgili yasal düzenlemelerin çikartilmasidir. Gazeteci meslek yasasina ihtiyaç duyuyoruz. Gazeteci sifati tasiyacak olanlarin ayni doktor, hâkim, savci gibi meslek guruplarinda oldugu gibi meslege ant içerek baslamalarinin saglanmasini istirham ediyoruz.” dedi

Her Türlü Elestiriminize ve Fikirlerinize Açigiz

Belediye Baskani Mehmet Zeybek ise konusmasinda: “Her zaman sizlerin yanindayim. Basin bizim gören gözümüz, isiten kulagimiz, yürüyen ayagimiz mesafesindedir. Yaptigimiz hizmetlerde yanlislar ve eksikler olabilir. Her türlü elestiriye ve vereceginiz fikirlere açigiz. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayraminizi kutluyor. Hepinize görevlerinizde basarilar diliyorum” dedi.

Afyon Basini Tarafsiz ve Dogru Habercilik Yapiyor

Daha sonra konusan Milletvekili Yurdunuseven: “Sizler bu toplumun eli, ayagi, gören gözüsünüz. Sizlerin yaptigi her türlü haber, açikladigi her türlü bilgi toplumda kayda deger niteliktedir. Sizlerin önemini 15 Temmuz darbe girisiminde bir kez daha ögrenmis olduk. Basin sektöründe dogru, dürüst ve tarafsiz olmak esastir. Afyonkarahisar basini da tarafsizlik ve dogru habercilik ilkelerinden taviz vermeden çalismalarina devam etmektedir.  Hepinizi bu anlamda kutluyor, Basin Bayraminizi tebrik ediyorum” diye konustu.

Bende Eski Bir Gazeteciyim

Orman ve Su Isleri eski Bakani, Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroglu kendisinin de eski bir gazeteci oldugunu söyleyerek basladigi konusmasinda: “Bende içinizde en eski bir gazeteciyim. Rahmetli amcamin gazetesi vardi. Bende orada makale yazardim. Tabi bu çocugun yazdiklari okunmaz diyerek farkli bir isimle yazardim. Gazeteci deyince akla ignelemek geliyor. O zaman bizimde bir belediye baskanimiz vardi. Onu biraz igneleyen yazilar yazmistim. Ertesi gün dükkâna damladi. Babam ‘oglum böyle seyler yazarak basimiza is açacaksin’ demisti.”

Afyon’da Güzel Bir Birliktelik Var

Afyonkarahisar’da güzel bir birlikteligin oldugunu belirten Eroglu, “Basin çok önemli bir organ. Baligi balik gibi haber verelim. Baligi timsah gibi haber verirsek o haber olmaz. Biz hükümet olarak basina büyük önem verdik. Çünkü basin büyük bir güç. Vatandasin dogru haber alma hakki var. Haberleri dogru bir sekilde vermemiz lazim. Milletimizin menfaatleri de çok önemli. Bunlari göz önüne alarak haber yapmaliyiz. Afyon’da çok güzel bir birliktelik görüyorum. Hepiniz bir çati altinda toplandiniz. Bu bizim için gurur meselesidir.” ifadelerine yer verdi.

Sikintilarinizi Biliyorum

Eroglu, basin camiasinin sikintilarini bildigini söyleyerek talepleri takip edeceklerini söyledi. Eroglu, “Anadolu’daki mahalli televizyonlar, yerel gazeteler zorluklarla yürüyor. Bunlari biliyorum. Bu konuda her türlü destegi veriyoruz. Valimiz ve belediye baskanimiz ellerinden geleni yapiyor. Benim sahsi kanaatim, sizler için uygun bir kanun çikmasinda fayda var. Bunun için bir komisyon olusturalim. Daha sonra bunu Ankara’ya tasiyalim. TOKI noktasinda bir talep var. Daha önceki toplantilarda tamam demistik. Bununla ilgili imkân saglamistik. O zaman için talep eden herkese ev imkâni sunduk.  Bunun için tekrar bakalim. Afyon su anda mutluluk siralamasinda ikinci sirada ama bence birinci sirada. Afyon’u tanitalim. Kendi güzelliklerimizi gösteremiyoruz. Kurumunuzda Afyon’u tanitma noktasinda bir yer ayiralim. Afyon’un turizmden gelir elde etmesi gerekiyor.” dedi

Polemik Olusturabilecek Hususlardan Mümkün Oldugu Kadar Kaçiniliyor

Son olarak konusan ve basinin demokrasinin olmazsa olmaz organlarindan biri olduguna deginen Vali Mustafa Tutulmaz: “Valilik, Belediye Baskanligi ve Milletvekilleri ile bugün sizlerle birlikte olmak istedik. Bu yil birlikte bir organizasyonla tüm basin mensuplari ile bir araya gelmek istedik. Belediye isbirligi ile olan bu programin artilari vardir, eksileri vardir, ama bize göre birlikteligi saglayabilmenin avantaj oldugu düsüncesindeyim. Basin demokrasinin olmazsa olmaz organlarindan birisidir. Toplum adina kamu kurum ve kuruluslarinin, toplum adina siyaset mekanizmasinin, diger STK ve benzerlerinin yaptiklarini takip etme, dogru olanlari bildirme, yanlis olanlari bildirme, yanlis olanlarin yeniden düzeltilmesine firsat verme adina toplumun bir taraftan gözü, bir taraftan kulagi, bir taraftan da dili konumundasiniz. Bu özellikleriniz nedeniyle de toplumun her kesiminden önemli bir sekilde deger görüyorsunuz. Bu degerin devam edebilmesinin yolu da saglikli bir sekilde habercilik yapmak, saglikli bir sekilde yorum yapmaktir. 2 yildir burada görev yapiyorum. Gözlemledigim husus su; basin önemli bir toplumsal görevi yerine getiriyor. Polemik olusturabilecek hususlardan mümkün oldugu kadar kaçiniliyor. Toplumda sikinti yaratabilecek, toplumu birbirine düsürebilecek haberlerden uzak duruluyor. Bu sebeple ben en alttaki muhabirinden en üst yöneticisine kadar tüm basin mensuplarini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

Birlikteligin Devam Etmesini Diliyorum

Basin camiasinda güzel bir birliktelik olduguna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Yöneticiler ve çalisanlar anlaminda olsun birliktelik güzel bir sekilde gidiyor. Insallah bu birliktelik devam eder. Çünkü bunun katkisi ilimizedir. Ilimizin iyilesmesi, iyi olarak anilmasi burada yasayan siz basin mensuplari için de önemlidir. Afyonkarahisar’imizin olumsuz yönleri ile disarida anilmasi buraya gelecek kisilerin sayisini, üniversiteye girecek ögrencilerin niteligini düsürür. Onun için bizim ilimize zarar verebilecek davranislardan biz yöneticiler basta olmak üzere siz basin mensuplarinin da kaçinmasi gerekir. Bu ayni zamanda yasadigimiz ile vefa borcumuzdur. Buranin ekmegini yiyoruz. Bu ilde yasiyoruz. Buraya karsi hepimizin her makamda, her mevkide, her ortamda olan kisinin sorumlulugu var. Basin mensuplari da bu sorumlulugun basinda geliyor. Eger bu sekilde, bugüne kadar geldigi sekliyle devam edersek Afyonkarahisar’imizi daha iyi tanitmis oluruz ve bundan da uzun vadede ilimiz daha fazla yararlanmis olur” seklinde konustu.

Sizlere Destegimiz Sürecek

Konusmasinin sonunda basin mensuplarina yaninizdayiz mesaji veren Vali Tutulmaz: "Kamu, kurum ve kuruluslari olarak her zaman sizlerin haber yapma isteklerine, röportaj taleplerine ve kamu imkânlarindan basin mensuplarinin yararlanmasi hususunda sizlere yardimci olmaya çalistik. Bu konuda ayni tutumumuz devam edecektir. Programa katilimlariniz için hepinize tesekkür ediyor, Gazeteciler ve Basin Bayraminizi tebrik ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri kendilerini fotograflayan ve görüntü kaydeden basin mensuplarinin yerine geçerek, kisa bir süre de olsa gazetecilik görevini yerine getirdi.

Günün anisina hatira fotografi çekilmesi ile program sona erdi.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °