C.h.p.kurban Bayraminin Ikinci Günü Bayramlasma Programi Düzenlendi.

KARANFIL: ADALETSIZLIKLER GIDERILMELI

Gündem 14.08.2019 16:19:38 0
C.h.p.kurban Bayraminin Ikinci Günü Bayramlasma Programi Düzenlendi.

“Ortak akilla hareket edilmeli”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Il Baskanligi’nda Kurban Bayrami’nin ikinci günü bayramlasma programi düzenlendi. Bayramlasma programinda konusan CHP Il Baskan Yardimcisi Mustafa Karanfil, sadece bayramlarda degil, her gün sürdürebilecek ortak akilla hareket edilmesi gerektigini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Il Baskanligi’nda Kurban Bayrami’nin ikinci günü düzenlenen bayramlasma programina CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskanlik Divani Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Il Baskan Yardimcisi Mustafa Karanfil, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve çok sayida vatandas katildi.

 

Bayramlasma programinda ilk olarak konusan CHP Il Baskan Yardimcisi Mustafa Karanfil, bayramlarin dil, din, irk, siyasi görüs ayirt etmeksizin herkesi birbirine yakinlastiran, paylasma ve dayanismanin en yogun yasandigi günler oldugunu belirterek, “Türkiye’nin içinde bulundugu ekonomik buhran ve çözüme kavusturulmayan birçok sorunla bir bayramin daha geçiriyoruz. Umariz ki Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu Türkiye Cumhuriyeti kurulus ilkeleri dogrultusunda iktidar sahiplerinin yapacagi dogru çalismalarla tüm dünyaya gelir adaletsizliklerinin ortadan kaldirilir. Fikir ayriliklarina ragmen, ortak payda da bulusuldugu bu topraklar üzerinde yasayan herkesin ayrim gözetmeksizin dayanisma içerisinde oldugu baris ve huzurun saglandigi bir ülke olarak örnek bir tablo çizebiliriz. Sadece bayramlarda degil her gün sürdürebilecegi ortak akilla hareket edilebilir. Paylasma ve dayanismanin sembolü Kurban Bayrami’nin ülkemize ve tüm dünyaya baris ve huzur getirmesini dilerim.” dedi.

 

Daha sonra konusan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, mübarek Kurban Bayrami’ni kutlayarak, “Ne yazik ki hala ülkemizde bayramlar bayram gibi yasanamiyor. Cumhuriyet tarihinin en yüksek issizlik oranina ulasilmis, yine cumhuriyet tarihinin cezaevlerinde en yüksek doluluk oranina ulasilmistir. Demokrasi, liyakat ve adalet yerle yeksan edilmisken, yoksulluk ve yolsuzluk halen çözülememisken, çocuklarimiz YKS ve LGS kapisinda ter döküp istedikleri okullara yerlesemezken, egitimde firsat esitligi saglanamazken, ülkemizde demokrasi adina atilan adimlar geriye götürülürken Cumhuriyetin kazanimlari, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri yok sayilirken ne yazik ki bayramlari bayram gibi kutlayamiyoruz. Yasanan ekonomik krizden tüm Türkiye etkilenmektedir. Bu ülkenin yüzde 99’u geçim sikintisi çekip alim gücü düsüp yoksullasirken bayramlari bayram gibi kutlayamiyoruz.” ifadelerini kullandi.

BAYRAMLARI BAYRAM GIBI KUTLAYALIM

Milletvekili Burcu Köksal, CHP olarak Türkiye de gerçek sorunlarin çözüldügü, emeklilikte yasa takilanlarin magduriyetlerinin giderildigi, emeklilerin intibak yasasinin çikarildigi, 3600 ek göstergenin verilmesini savunduklarini kaydederek, “Taseronlarin tümünün kadroya geçirildigi, çocuklara egitimde firsat esitliginin saglandigi, LGS ve YKS kapilarinda ter dökmedigi, basarili çocuklarimizin istedikleri okullara girebildigi, günümüzde issizligin sona erdigi, terörün, yoksullugun, yolsuzlugun sona erdigi bir Türkiye de bayramlari bayram gibi kutlayabilmeyi diliyorum.” seklinde konustu.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °