Ispartada Nisandan Dönenleri Tasiyan Midibüs Yan Yatti: 8 Yarali

Isparta’da nisandan dönenleri tasiyan midibüs yan yatti: 8 yarali

Gündem 15.08.2019 17:22:20 0
Ispartada Nisandan Dönenleri Tasiyan Midibüs Yan Yatti: 8 Yarali

 Isparta'da nisandan dönen vatandaslari tasiyan midibüsün kontrolden çikarak sarampolde devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 8 kisi yaralandi. Kazada çikis kapisi yukariya denk gelen midibüste bulunan sürücü ve yolcular aracin tavanindaki acil çikis bölümünden güçlükle disari çikabildi. Kazanin görgü tanigi 16 yasindaki genç, midibüsün önüne çikan bir araca çarpmamak için direksiyonu kirdigini ve yagis nedeniyle kayan aracin sürüklenerek devrildigini anlatti. 
Kaza, saat 00.00 siralarinda Isparta-Afyonkarahisar yolu Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) kavsagi yakinlarinda meydana geldi. 
Edinilen bilgiye göre, Antalya'nin Manavgat ilçesinden Afyonkarahisar'a gitmek üzere yola çikan Ibrahim G. yönetimindeki 03 AAF 578 plakali özel servis midibüsü, nisan töreninden dönen vatandaslari tasidigi sirada önüne çikan baska bir araca çarpmamak için sürücüsünün direksiyonu kirmasi sonucu yagis nedeniyle kayganlasan zeminde kontrolden çikti. 
SDÜ kavsagini geçtikten sonra yol kenarindaki bankete çarpan midibüs, yaklasik 200 metre sürüklendikten sonra sarampole devrilerek yan yatti. 
Yan yatan araçta bulunan sürücü ve yolcular kapilari yukari noktada kalan midibüsün tavan bölümündeki acil çikis noktasini kirarak disari çikabildiler. 
Durumun haber verilmesiyle birlikte olay yerine çok sayida 112 Acil Servis, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. 
Yaralilar ambulanslarla çesitli hastanelere sevk edildi 
Talihsiz kazada sürücü Ibrahim G. ambulansta yapilan ilk müdahale sonrasinda tedaviyi kabul etmezken, su ana kadar ilk belirlemelere göre, Fatma B., Ismail B., Havva B., Abdullah B., Sabire Ç., Yasar Ç., Emine D. ve Fadime F. olmak üzere toplam 8 kisi yaralandi. 
Yaralilar, ambulanslarla Isparta’daki çesitli hastanelere sevk edilerek tedavi altina alindilar. 
“Yaklasik 200 metre kadar kaydi, sonra buraya devrildi” 
Kazada aracin içerisinde bulunan görgü taniklarindan 16 yasindaki Tahsin Gökmen, “Biz yolda gelirken kavsaktan bir araba çikti. (Bizim) Soför selektör yapti ve onu kurtaracagiz derken, sag seride yanastik.

Fren yaptik, o araci kurtardik ama bizim araç kaymaya basladi. (Midibüs) Yaklasik 200 metre kadar kaydi, sonra buraya devrildi. Nisandan geliyorduk, Manavgat’tan Afyon’a gidiyorduk” 
Yaralilar, ilk müdahalenin ardindan Isparta'daki çesitli hastanelere sevk edilerek tedavi alina alindi. 


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °