Aizonai Antik Kentine Bayram Tatili Süresince Türkiyenin Dört Bir Yanindan Ziyaretçi Akini Yasandigi Bildirildi.

Aizonai Antik Kenti'ne bayram tatili süresince Türkiye'nin dört bir yanindan ziyaretçi akini yasandigi bildirildi.

Gündem 19.08.2019 18:26:11 0
Aizonai Antik Kentine Bayram Tatili Süresince Türkiyenin Dört Bir Yanindan Ziyaretçi Akini Yasandigi Bildirildi.

 Kütahya'nin Çavdarhisar ilçesinde bulunan ve binlerce yillik tarihi kalintilariyla Kütahya'nin dünyaya açilan penceresi olan Aizonai Antik Kenti'ne bayram tatili süresince Türkiye'nin dört bir yanindan ziyaretçi akini yasandigi bildirildi. 
Aizonai Antik Kentine Bayram tatili dolayisiyla düzenlenen turlarla ziyaret eden vatandaslar gördükleri büyüleyici tarihi güzelliklere hayran kaliyorlar.

Izmir, Balikkesir, Trabzon, Afyonkarahisar, Manisa, Bolu, Sakarya, Istanbul ve daha birçok il ve büyüksehirden ziyaretçiler, binlerce yillik tarihi güzellikleri ziyaret edip, Çavdarhisar Kaymakamligi tarafindan görevlendirilen rehberler vasitasiyla bölge hakkinda bilgi aliyorlar. 
Çavdarhisar Belediye Baskani Halil Baser, yaptigi açiklamada, "Bayram tatili dolayisiyla vatandaslarimiz Aizonai Antik Kenti'ni, dünyanin ilk borsa binasini, Zeus Tapinagi'ni, Antik tiyatrolar ve daha bir çok yeri ziyaret ederek binlerce yillik tarihi mekanlari gezip bilgi aldilar.

Aizonai Antik Kentimiz Türkiye ve Dünya turizmi için oldukça önem arz ediyor. Yabanci turistlerin ilgisi de son dönemde bölgeye artmaya basladi.

Özellikle gurbetçi vatandaslarimizin izinde oldugu bu dönemde oldukça yogun ziyaretçilerimiz oldu. Ayrica yeni evlenen çiftlerimiz de fotograf çekimi için Türkiye'nin çesitli illerinden geliyorlar. Yeni yapilan tesisler bittiginde bölge turizminin çok daha canlanacagina inaniyorum.

Geçen yillardaki bayram tatillerine göre bu yil yaklasik 4 misli daha fazla ziyaretçi aldik. diye konustu


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °