Tarihi Binalar Tehlike Saçiyor

TARIHI BINALAR TEHLIKE SAÇIYOR

Gündem 24.08.2019 20:52:33 0
Tarihi Binalar Tehlike Saçiyor

Afyonkarahisar’i Bolvadin ilçesinde çürümeye yüz tutmus terk edilmis tarihi binalar vatandaslar için büyük tehlike olusturuyor. 
Bolvadin'de adeta çürümeye terk edilen ve çökme asamasina gelen tarihi binalar önlerinden geçen vatandaslar için risk olusturuyor. Bolvadin'in çesitli bölgelerinde bulunan asirlik binalarin bakimsizliktan çökmeye yüz tuttugunu belirten vatandaslar, bu binalarin çevrelerinde gerekli tedbir alinmamasi nedeniyle tehlike saçtigini söylediler.

Bolvadin Belediyesi'nin tescilli olup bakim ve onarimi yapilmayan binalar hakkinda kanunlarin verdigi yetkileri kullanmasini isteyen vatandaslar, ayrica bu binalarda fuhus olaylarinin yasandigini belirterek yetkilileri göreve davet ettiler. 
Her hangi bir can ve mal kaybi yasanmadan acilen önlem alinmasi gerektigini belirten çevredeki esnaflardan Ahmet Çakir, “Her an binalarin üzerlerimize yikilmasi an meselesi. 25 yildir burada çalismaktayim.

Burasi harabe gibi oldugundan yikilmaya mahkûmdur.

Bir yetkili gelip de bir önlem almadi, kimse ilgilenmiyor. Belediye geldi bir bant çekti ama bu yetersizdir. Burada sabah aksam insan bulunmakta insan geçmekte kimsenin basina bir sey gelmeden yetkililerin önlem almasini istiyoruz. Ayrica buraya çarsi merkezinde bir sokak kadar alaka gösterilmiyor” diye konustu 
Göçme tehlikesi geçiren evin karsisinda oturan ev sahibi Emir Köse ise "Çok korkuyoruz, evimizde korku içinde yasiyoruz. Binadan her gece göçme sesleri geliyor. Bu binada acil önlem alinmaz ise can kayiplari olabilir" dedi. 


Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °