Afyonkarahisar Üretip, Markalastirmada Basarili

DÜSÜNEN BEYINLERE IHTIYAÇ VAR

Gündem 28.08.2019 17:19:33 0
Afyonkarahisar Üretip, Markalastirmada Basarili

Genel Kurmay Egitim Daire Baskanligi görevine atanan, Afyonkarahisar Ikmal ve Garnizon Komutani Tuggeneral Özdemir San, Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi’ne veda ziyaretinde bulundu. Ziyarette Dernek Baskani Sezer Küçükkurt’un yani sira; Dernek yönetim kurulu üyeleri Haci Hakki Özsoy ve M.E.G. de hazir bulundu.

AFYONKARAHISAR ÜRETIP, MARKALASTIRMADA BASARILI

Afyonkarahisar’daki görevinde iki yili doldurdugunu dile getiren Tuggeneral Özdemir San, Aslen Aydin Çineli oldugunu ancak Afyonkarahisar halkini ailecek çok sevdiklerini söyledi. Türkiye’nin her kösesini memleket bildigini belirten Tuggeneral San, “Memleketin her kösesi bizim. Ama Afyonkarahisar’i ailecek çok sevdik. Aydin’dan ayrilali yaklasik 40 sene oldu. Çocukluk yillarinda taniyip, baba dostlarimizi hatirlayabiliyoruz. Yeni yetisen gençleri maalesef taniyamiyoruz. Afyon için daha önce de söyledigim gibi özellikle üreticiligi, marka üretme kabiliyeti var. Üretmek kadar markalastirmakta önem tasiyor. Markalastirma sonucu satis yapmak da önemlidir. Bence Afyon bunu basariyor. Kismen basardigi bu konuda insallah daha da iyi olacaktir. Insallah bu durum diger illerimize ve bölgelerimize örnek olur” dedi.

SAN GÖNÜLLERDE TAHT KURDU

Tuggeneral Özdemir San’a Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisarlilar ve meslektaslari adina yeni görevinin hayirli, ugurlu olmasini ve basarilarinin devamini diledi. Tuggeneral San’in görev süresi boyunca Afyonkarahisar’da basinin, Afyonkarahisar halkinin gönlünde taht kuran kisilerden biri oldugunu belirten Küçükkurt, “Askerlik görevinizin gerektirdiklerinin yani sira özellikle egitimde, okuma alaninda sizi tanima imkânini bulduk. Okuma ve egitim çalismalarinizi takdirle izledik. Yeni atandiginiz üst görevinizde insallah egitime yönelik çalismalarinizdaki basarilarinizin devamini diliyoruz” diye konustu.

DÜSÜNEN BEYINLERE IHTIYAÇ VAR

Er’den üst rütbeli komutana kadar ihtiyaç duyulan egitimin verildigini egitimde yas ve sinirin olmadigini dile getiren San söyle konustu: “Her yasta egitim, okumak, gelismek zorunludur. Yas siniri yoktur. Donanimli insan olmak önemlidir. Günümüzde teknoloji ve yenilikleri takip edebilmek için okuyan insana ihtiyaç var. Kendisini yetistirmis, birkaç yabanci dili bilen, kendi alaninda dünya standartlarinda egitim almis, daha iyisini yapabilen insanlara ihtiyacimiz var. Düsünen, algi yapabilen, alt yapi olusturabilen beyinlere ihtiyacimiz var. Onun içinde egitim önemli. Toplumda maalesef birçok sikintinin kaynagi cehaletten kaynaklaniyor. Onun için mücadele etmemiz gerekiyor.”

EGITIM OKUMA ALISKANLIGI DONANIM SART

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’in Baskanliginda medyanin öncülügünde iki yil üst üste gerçeklestirilen Kitap Fuarinin önemine dikkat çeken San sunlari söyledi: “Her iki kitap fuarindan kütüphanemize her ögrenim düzeyindeki askerlerimizin okumasina sunmak için kitaplar aldik. Okuma yarismasi düzenleyerek ‘kitap kurdu’ adi altinda okumayi tesvik ediyoruz. Her ay 3 kitap okuyana takdir belgesi veriyorum. Bunun önemini anlatmaya çalisiyoruz. Uluslar arasi alanda makalesi yayinlanan üniversite mezunu çocuklarimiz var. Kitapligimiza her birinin anlayarak okuyabilecegi her alanda kitaplar seçmeye çalistik. Vatan evlatlarinin her birini kendi evladimiz ve kendi kardesimiz gibi yetistirme gayretindeyiz. Çocuklarimiz sürekli gelip gidiyorlar. Bazi kisiler belli yaslara geldiklerini söyleyebiliyorlar. Ama önemli olan bir ise yararlik noktasinda öncelikle kisinin kendi evlatlarina ‘annem, babam okuyor’ örnekligi ile sonra da çevresine okuma aliskanligi kazanilmada örnek teskil etmesidir. Çocuk ne görürse onu yapiyor. Bu nedenlerle okumanin ve egitimin son derece degerli oldugunu, donanimli insanin her alanda söz sahibi olup degerli oldugunu bu vesile ile tekrarlamak istiyorum.”

“GÖREVIMI HEP SEVEREK YAPTIM”

Afyonkarahisar’dan severek ayrildigini belirten San sözlerini söyle sürdürdü: “Sinirda pusu nöbetlerinde oldukça mesakkatli süreçlerde ama severek görev yaptim. Sözün basinda ifade ettigim üzere Afyonkarahisar’da da severek görevimi icra ettim. Insallah Allah saglik verirse gelir geçerken Afyonkarahisar her zaman ugrak noktamiz olacaktir. Vatansizligin ne oldugunu Tabur Komutanligi yaparken gelen mültecilerin durumunu gözlemleyerek gördüm. Iran siniri tarafinda bizzat yasadiklarim oldu. Memleketinizden çiktiginizda kimliginiz, kisiliginiz kalmiyor. Vatanimizin, milletimizin, devletimizin ve huzurumuzun kiymetini bilmeliyiz” dedi.

ZAFER HAFTASI’NDAN SONRA AYRILACAK

Afyonkarahisar Ikmal ve Garnizon omutanligi’na atanan Tuggeneral Osman Alp’in önümüzdeki günlerde ilimize gelecegini ve görev devir teslimini gerçeklestireceklerini belirten Tuggeneral San, “Zafer Haftasi programinda her iki komutan olarak hazir bulunacagiz. Ayrica Genel Kurmay Baskanligimizi ve Kuvvet Komutanliklarimizi temsil eden generallerimiz de burada olacaklar. Zafer Haftasi akabinde 31 Agustos tarihinde yeni görevime baslamayi planliyoruz” dedi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °