Hdpnin Isten Çikardigi Sehit Yakinlari Kayyum Ile Yeniden Görevlerine Döndü

HDP'nin isten çikardigi sehit yakinlari kayyum ile yeniden görevlerine döndü

Gündem 30.08.2019 10:47:21 0
Hdpnin Isten Çikardigi Sehit Yakinlari Kayyum Ile Yeniden Görevlerine Döndü

Diyarbakir’da HDP'li belediye tarafindan hiçbir gerekçe gösterilmeden isten çikarilan sehit yakinlarinin Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskan Vekilligi görevine kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloglu tarafindan yeniden görevlerine iade edilmesi, sehit ve gazi yakinlarini sevince bogdu. Isine dönen sehit yakini Nurettin Yildiz, IHA mikrofonlarina yaptigi açiklamada çok mutlu olduklarini söyledi. 
Bir önceki dönem kayyum tarafindan ise alinan sehit yakinlari, 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’li belediyenin kazanmasiyla hiçbir gerekçe gösterilmeden isten çikarildi.

Gerekçesiz karari ögrenen sehit aileleri yikildi. Diyarbakir Valisi Hasan Basri Güzeloglu, Içisleri Bakanligi tarafindan kayyum olarak büyüksehir belediye baskanligina görevlendirildikten sonra ilk islerinden biri, sehit ailelerinin islerine geri dönmesi talimatini vermek oldu. Bu karari ögrenen sehit yakini Nurettin Yildiz, IHA muhabirine yaptigi açiklamada mutlu ve sevinçli olduklarini belirtti. Sehit yakini Nurettin Yildiz, sehitlerinin 15 Mayis 2017 yilinda Sirnak Gürmeç üs bölgesinde askerlik görevini ifa ederken PKK terör örgütü ile girdigi çatismada agir yaralandigini ifade etti. Sehidin çatismadan sonra ambulans helikopterle Ankara GATA askeri hastanesine sevk edildigini aktaran Yildiz, “Daha sonra bize haber verilerek bizde oraya gittik. Sehidimiz 11 gün yasam mücadelesi verirken yapilan tüm müdahalelere ragmen o da sehadet serbetini içti” dedi. 

“Hükümetimiz bu memleketin sahipsiz olmadigini bir kez daha göstermistir” 
Cumhurbaskaninin her zaman yaninda olduklarini, onlarin da kendilerinin yaninda oldugunu aktaran sehit yakini Nurettin Yildiz, “Türkiye Cumhuriyeti kimligini tasiyan her vatandasina deger veriyorlar.

Ancak sehit ailelerine verdikleri deger o bizi çok mutlu ediyor. Ben yaklasik iki yil önce sehidimden dolayi kayyum döneminde ise alindim.

Görevimi layikiyla, basariyla yaptigima inaniyorum ki öyledir de. Ben degil herkes öyle. Bir güne bir gün benden taraf isim aksamamistir. Her zaman isime gitmisim, isime sadik olmusumdur.

Ama maalesef ki bu HDP yönetimi geldiginden sonra biz sehit aileleri olarak dislandik. Hiçbir sebep göstermeden, gerekçesiz bir sekilde bizi isten çikartti ve kapi önüne koydu. Biz de sag olsun tek umudumuz olan Allah’a sigindik. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu'ya inandik.

Sag olsun, var olsun Allah razi olsun. Il Valimiz Hasan Basri Güzeloglu da bizim için çok çok degerlidir.

Bunlarin kapisini çaldik. Allah razi olsun onlar da bize sahip çikti. Benim isten çiktigim gün, bana haber verildigi gün is fazla önemli degildir, önemi yoktur. Ancak psikolojik olarak o an diyebilirim ki yikildim.

Yikildim kaldim, sok oldum. Çünkü bunu hiç bir zaman ben beklemiyordum. Yapabileceklerine inanmiyordum.

Ihtimal bile vermiyordum bir sehit ailesinin isten çikarilmasina. Adamlar bunu yapti ve çok sükür de yanlarina kalmadi. Devletimiz bize sahip çikti. Devlet hem Diyarbakir’a hem sehit ailelerimize sahip çikti. Bize deger verdi, geldikleri günde ikinci günü bana haber verilerek girisim yapildigina dair bilgi geldi. O gündür bugündür isimize döndük. Mutluyuz, sevinçliyiz.

Bizde devletimizle bu kadim sehrimize, peygamberler ve sahabeler sehrine insallah birlikte hizmet edecegiz.

Hükümetimiz bu memleketin sahipsiz olmadigini bir kez daha göstermistir” seklinde konustu. 
Sehit yakini Nurettin Yildiz'in 12 yasindaki kizi Felek Yildiz ise babasinin isten çikarilmasina çok üzüldügünü söyledi. Yildiz, “Devlet benim babami tekrar ise aldi. Bunun için çok mutluyuz, çok sevinçliyiz.

Bunun için tüm devlet büyüklerimize tesekkür ederim” diye konustu. 


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °