Bagajlarinda Ne Varsa Ortaya Dökmelerinde Fayda Var

Bagajlarinda ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var

Gündem 30.08.2019 15:44:52 0
Bagajlarinda Ne Varsa Ortaya Dökmelerinde Fayda Var

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Ahmet Davutoglu’nun sözlerine karsilik, “Bu arkadaslar söyleyecekleri ne varsa bunlari söylesinler. Böyle lafla herhangi bir tehdit olmaz.

Söyleyebilecekleri, bagajlarinda ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var. Döksünler ki belki biraz daha fayda elde edebilirler” dedi. 
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, cuma namazini Ankara Melike Hatun Camii’nde kildi. Çikista basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Erdogan, Idlib’teki gelismelerin istedikleri noktada olmadigina dikkat çekerek, “Idlib’te su anda 600 bin civarinda insan öldürüldü. Bunun disinda bir, iki kati su anda göç var.

Bunlar kuzeyi zorluyorlar, bize dogru geliyorlar. Bu konuda bizim tedbirli olmamiz lazim. Bütün tedbirlerimizi almis durumdayiz.

12 gözlem kulemiz her an su anda teyakkuz halinde. 9, 10 no’lu gözlem kulelerimize bazi tacizler olmustu.

Fakat Putin ile yaptigimiz görüsmelerden sonra bu konuda da gerekli uyarilar yapildi. Trump ile yaptigimiz görüsmelerde agirlikli Münbiç konusunu ele aldik ve bu 20 mil olustu. Daha sonra Amerikali heyet bizim heyetimizle yaptiklari görüsmelerde bunu biraz daha daraltma gibi durumlari oldu. Arkadaslarimiz bu konuda geçici de olsa bir mutabakati saglamis durumdalar.

Önümüzde BM Genel Kurulu var. Burada da Trump ile bir araya gelecegiz. Orada da bu konulari ele alacagiz. Onlarin heyetleriyle bizim heyetlerimiz arasindaki görüsmeler de yine devam ediyor. Temennim odur ki bu süreci Cenevre’den önce çok daha olumlu bir sekilde tamamlayalim” açiklamasini yapti. 
Rusya ziyaretindeki temaslarina iliskin soru üzerine Erdogan, “Fuarda da gördüklerinizden sonra ilgili bakanliklarimiz, onlar muhataplariyla görüsmelerini devam ettiriyorlar. Bu çalismalarimizi sürdürecegiz.

Bunlarla birlikte bu sektörde de birçok karsilikli alisverislerin olabilecegine inaniyorum. SIHA, ayrica IHA’lar bu konuda ayrica müsterek adimlari atma durumumuz da var. Su anda 25 milyar dolar gibi ihracat hacmine ulasmis olan Türkiye-Rusya, 75 milyari, ardindan da 100 milyar dolari hedeflemis vaziyetteyiz.

Bu konuda su anda yogun bir çalisma var” dedi. 
Su-57’lerin F-35’e alternatif olup olmayacagi sorusu üzerine Erdogan, “Bunlarin birbirlerine göre çok farkli özelikleri var. Burada özellikle F-35’ler konusunda su andaki tutumunu devam ettirirse basimizin çaresine bakacagiz. Su-35 mi F-35 mi veya Su-57 mi vesaire gibi artik bunun masaya yatirilmasindan öte biz savunma sanayimiz veya savunmaya yönelik ne gibi tedbirler aliriz bu tabii bizim su andaki tedbir paketlerimiz içerisinde yer alan konustugumuz konulardir ve vakti geldiginde sartlar masaya yatirilarak özellikle de ortak üretim, kredi planlamalarina bakarak adimlarimizi atacagiz.

Pazar olmaktan çikip pazar aramaya giden bir ülke olmak istiyoruz” ifadelerini kullandi. 
Besir Atalay ve Sadullah Ergin’in istifalari ile yeni parti hazirliklarini sürdüren Ahmet Davutoglu’nun “Terörle mücadele defteri açilirsa birçok insan insan yüzüne çikamaz” sözlerinin sorulmasi üzerine Erdogan, “Bunlari geçmiste yasadik. Bizim partimizden grup kuracak sekilde ayrilip sonra esamesi okunmayanlar çikti. Ayrilip su anda CHP’nin içinde siginti durumuna düsenler oldu. Bunlar derdimiz degil. AK Parti olarak adeta bir tarih yazar konumdayiz

. AK Parti ulusal olmaktan uluslararasi boyuta çikmis bir partidir. Bu arkadaslar söyleyecekleri ne varsa bunlari söylesinler.

Böyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Bu söyleyebilecekleri bagajlarinda ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var.

Döksünler ki belki biraz daha fayda elde edebilirler. Bizim böyle bir endisemiz yok. AK Parti Türkiye’de çalismalarini en güçlü sekilde, güzel sekilde yatirimlarindan insana, yatirima varincaya kadar sürdürüyor.

Bir sey var, AK Parti olarak basinda sahsimin ve arkadaslarimin oldugu bu dava ülkemin dört bir yaninda neler yapmis bir bakin. Esek ölür kalir semeri, insan ölür kalir eseri. Biz eserlerimizle konusuyoruz.

Bu eserlerle beraber yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra da ayni sekilde yola devam edecegiz. Laf degil is üretiyoruz, is üretmeye devam edecegiz” dedi. 
Erdogan, Emine Bulut’un eski esi tarafindan öldürülmesinin ardindan tekrar gündeme gelen kadin cinayetlerine iliskin ise sunlari söyledi: 
“Adalet Bakanligimiz bu konuda gerekli çalismalari yapti, parti içi çalismalarimiz da devam ediyor. Çok kesin ve net bir sey söyledim. Eger parlamentomuz bu konuyla ilgili eger kalkar da idam konusunda kararini verirse bunun gelecegi yer Cumhurbaskanligi, ben bunu onaylarim, hiç düsünmem. Bu konuda da vicdanim rahattir.

Yavrusunun gözleri önünde öldürülen bir anneyi agirlastirilmis müebbetle onun hakki ödenmez.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °