Dünyanin Gözü Afyonkarahisardaydi

DÜNYANIN GÖZÜ AFYONKARAHISAR’DAYDI

Gündem 8.09.2019 21:32:36 0
Dünyanin Gözü Afyonkarahisardaydi

 

DÜNYÜ MOTOKROS SAMPIYONASI NEFES KESTI

Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliginde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanligi himayelerinde ikinci kez ilimizde düzenlenen Dünya Motokros Sampiyonasi nefes kesti.Cumhurbaskanligi himayelerinde, bu yil 2'ncisi düzenlenen sampiyonada 4 ayri kategoride yarislar kosuldu. Yarisi Hollandali Jeffrey Herlings (84) birinci olarak tamamladi. Yarisin ardindan ödül töreni düzenlendi. Ilk üç sirayi alan yarisçilara ödüllerini Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, verdi. Bakan Kasapoglu, yarislarin ardindan etkinlik alanindaki stantlari ziyaret ederek vatandaslarla fotograf çektirdi.

 

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu:"Afyonkarahisar'daki bu pist de hakikaten dünyadaki önemli pistlerden bir tanesi, motor sporlari adina. Hem tesislerimizle, organizasyonun kalitesiyle, ev sahipligimizle, Afyonkarahisarlilarin misafirperverligiyle bu organizasyonu da basariyla tamamladigimizi görüyorum" diye konustu. Organizasyonun her yönüyle mükemmel oldugunu ifade eden Bakan Kasapoglu, "Uluslararasi federasyondaki yönetici ile görüstük. 'Hiçbir kusurunu görmedim' dedi. Ben bu yönüyle Afyonkarahisar camiasina, Valilige, Belediyeye, milletvekillerine, Motosiklet Federasyonu'muza tesekkür ediyorum. Ülke olarak her organizasyonu en güzel sekliyle organize edebiliyoruz." diye konustu.

 

Afyonkarahisar'daki spor yatirimlarinin son 18 yilda devasa nitelikte oldugunu dile getiren Kasapoglu, "Sadece motor sporlari degil, pek çok bransta sadece Afyonkarahisar'da degil, ülkemizin dört bir yaninda tesislerimizle, kalitemizle ev sahipligi yapmaya devam edecegiz." dedi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in himayesinin organizasyona güç kattigini anlatan Kasapoglu, sunlari söyledi:"Afyonkarahisar'in tüm yöneticilerine ve Motosiklet Federasyonu'muzun özverisine mütesekkirim. Gelecek sene insallah katlayarak ev sahipligi yapmaya devam edecegiz. Afyonkarahisar'imiz sadece bu organizasyonda degil pek çok bransta ev sahipligine hazir bir ilimiz. Ben spor camiasini Afyonkarahisar'a davet etmek istiyorum."Kasapoglu, daha sonra etkinlik alanindaki stantlari gezdi.

 

Dünya Motokros Sampiyonasi’ni degerlendiren Belediye Baskani Mehmet Zeybek ise böylesi dev bir organizasyonunun ilimizde ikinci kez düzenlenmesinin büyük bir basari olduguna dikkat çekerek “Bu basari Afyonkarahisarlilar’in dir. Emegi geçen herkese hemsehrilerim adina tesekkür ederim” dedi.  Sampiyonanin Afyonkarahisar ekonomisine ve ticaretine ciddi bir katki sagladigini söyleyen Baskan Zeybek, Sampiyona’nin ülkemizin degerine, deger kattigini ifade etti. 

DERECEYE GIRENLERE ÖDÜLLERINI BAKAN KASAPOGLU VERDI

Dünya Sampiyonasi'nin 17. ayaginda 35.07'lik derecesiyle Hollandali Jeffery Herlings birinci, 35.09'luk derecesiyle yine Hollanda'dan Glenn Coldenhoff ikinci ve 35.40’lik derecesiyle Sloven Tim Gajser üçüncü oldu.Dünya Gençler Sampiyonasi'nin (MX2) 17. ayagini ise 34.09'luk derecesi ile Ispanyol Jorge Prado Garcia ilk sirada tamamladi. Mücadelede 34.19'luk derecesi ile Fransiz Tom Vialle ikinci ve 34.21'lik derecesi ile Hollanda'dan Roan Van De Moosdijk üçüncü oldu. Yarislarin ardindan dereceye giren sporculara ödülleri, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu tarafindan takdim edildi. Dünya Motokros Sampiyonasi'nin Türkiye'deki 17. etap yarislari, iki kategorideki final mücadeleleriyle sona erdi.

 

 


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °