Baz Istasyonlari Tehlike Saçiyor

BAZ ISTASYONLARI TEHLIKE SAÇIYOR

Gündem 13.09.2019 11:47:05 0
Baz Istasyonlari Tehlike Saçiyor

Uzun zamandir tartisilan baz istasyonlari ve cep telefonlarinin yaydigi elektromanyetik dalgalarin insan sagligini tehdit ettigi iddiasini dogrulayan bir açiklama daha geldi.

 Bogaziçi Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Selim Seker ve Onkoloji Uzmani Yard. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, yaptiklari degerlendirmelerde baz istasyonlarinin insana ve dogaya verdigi zararlari anlatti. 

Uzmanlar baz istasyonlari ile cep telefonlarinin yaydigi elektromanyetik dalgalarin insan sagligini etkiledigini ifade ediyor.

Bogaziçi Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Selim Seker, “Elektromanyetik radyasyon insanlara ve dogaya büyük bir zarar vermektedir” dedi. Yard. Doç. Dr. Yavuz Dizdar da “Saga sola, her tarafa baz istasyonu kurulmasi makul, mantikli bir yaklasim degil. Firmalar biraz kolayciliga kaçiyorlar. Bulduklari hazir direge baz istasyonu kurmak istiyorlar. Halbuki Avrupa’nin bu konuda normlari var” diye konustu.

Bogaziçi Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Selim Seker ve Onkolog Yard. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, baz istasyonu ve cep telefonlarinin insan sagligi üzerine etkisiyle ilgili açiklamalarda bulundu. Prof. Dr. Seker, baz istasyonlarinin insan sagligina olumsuz etkilerinin oldugunu belirterek,

“Bu çesitli arastirmalarla ispat edilmistir.

En son ABD yapilan bir arastirmada insan sagligina zararli oldugu kesinlesmistir.

Maalesef yalniz insanlar üzerinde degil 21. yüzyilin en büyük sorunu elektromanyetik radyasyonun çevreye verdigi zararlar.

Binlerce kus ortadan kalkmistir. Kuslara, agaçlara zarar vermekte.

Elektromanyetik radyasyon insanlara ve dogaya büyük bir zarar vermektedir” dedi.


Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °