Imam 2 Bin 400 Kisilik Asureyi 7 Saatte Pisirdi

Imam 2 bin 400 kisilik asureyi 7 saatte pisirdi

Gündem 13.09.2019 15:46:04 0
Imam 2 Bin 400 Kisilik Asureyi 7 Saatte Pisirdi

Kütahya’nin Hisarcik ilçesi Kutluhallar köyünde her yil düzenlenen geleneksel asure etkinliginde Cami Imami Ismail Kocabiyik’in 7 saatte pisirdigi 2 bin 400 kisilik asure köylülere ve davetlilere ikram edildi.
7 yildan bu yana Köy Muhtarligi ve halkin destegiyle gerçeklestirilen geleneksel asure tatlisini 6 yildir pisiren Imami Ismail Kocabiyik ve esi, bu yil da ayni görevi üstlendiler.

Esiyle birlikte sabah namazi sonrasi asure pisirmeye baslayan Imam Kocabiyik, yaklasik 7 saatin sonunda 2 bin 400 kisilik iki kazan asure pisirdi.
Gün boyu verdigi emekten dolayi Cami Imami Ismail Kocabiyik ve esine tesekkür eden Köy Muhtari Osman Gündüz, ”Hocamizin pisirdigi asurenin tadi bir baska oluyor.

Kendisinden Allah razi olsun. 7 yildan beri geleneksel olarak düzenledigimiz asure etkinligine tüm köy halki para ve asure malzemesi yardiminda bulunmaktadirlar.

Pisirilen 2 bin 400 kisilik asure köy halkina, ögrencilere ve protokol üyeleri ile daire amirlerine dagitilmistir.

Bu etkinlige katkida bulunan basta Cami imami Ismail Kocabiyik ile esinin ve köy halkinin Allah hayirlarini kabul etsin.

Ayrica davetimize icabet eden Kaymakam Hasan Musab Okatan, Belediye Baskani Fatih Çaliskan, Ilçe Müftüsü Mustafa Arda, Özel Idare Müdürü Mevlüt Erkul, AK Parti Ilçe Baskani Ali Var ve daire amirlerine çok tesekkür ediyorum" diye konustu


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °