Özkayadan Hashas Üreticileri Için Önemli Açiklama

Özkaya,TMO’nun hashas politikalari üzerine istisarelerde bulundu.

Gündem 17.09.2019 17:30:51 0
Özkayadan Hashas Üreticileri Için Önemli Açiklama

Özkaya’dan hashas üreticileri için önemli açiklama

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal’i ziyaret etti. Ziyaretin ardindan bir degerlendirme yapan Özkaya ÇKS kayit sistemi ve fiyat dalgalanmalari ile ilgili önemli açiklamalarda bulundu. Özkaya alkoloid fabrikasinda da hashasin degerlendirilecegini ifade etti.

 

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal’imakaminda ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Av. Ali Özkaya,TMO’nun hashas politikalari üzerine istisarelerde bulundu.

 

Fiyat dalgalanmalarina karsi tedbir

 

Görüsmesonrasi açiklamalarda bulunan milletvekili Özkaya, hashas ekiminin Afyonkarahisarli çiftçiler için önemli oldugunu ve fiyatlarda yasanabilecek dalgalanmalarin çiftçilerimizi kötü etkilememesi için çalismalar yaptiklarini belirtti.

 

ÇKS’ye kayit sarti

 

Türkiye’de hashas ekiminin 450 bin dekara yapildigini son yillarda ekim alaninin artarak 680 bin dekara ulastigini bu nedenle fiyat istikrarinin saglanmasi açisindan çiftçi kayit sistemine kayitli çiftçilerimiz tarafindan ekim yapilabilecegini ifade etti.

 

Alkoloid fabrikasinda hashasin degerlendirilebilmesi

 

Ilimizde bulunan alkoloid fabrikasinda daha fazla hashasin degerlendirilebilmesi için de girisimlerde bulunduklarini belirten Milletvekili Özkaya, Bakanligin konu hakkinda ciddi çalismalarinin oldugunu çalismalardan olumlu sonuçlar alinmasi halinde fabrikanin sehrimize sagladigi katkinin artacagini ifade etti.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °