Sultan Divani-Yi Anma Etkinlikleri Kapsaminda Sifali Asureler Vatandaslara Ikram Edildi

Sultan Divani-yi Anma Etkinlikleri Kapsaminda Sifali Asureler Vatandaslara Ikram Edildi

Gündem 20.09.2019 16:23:39 0
Sultan Divani-Yi Anma Etkinlikleri Kapsaminda Sifali Asureler Vatandaslara Ikram Edildi

Mevlevi kültürü olarak Türkiye’nin ikinci merkezi olan ilimizde Hz. Mevlânâ’nin yedinci kusak torunlarindan Sultan Divani zamaninda Afyon Mevlevihane’sinde baslatilan gelenegi günümüzde de hala yasatiliyor.

Her yil Muharrem Ayi içerisinde 500 yillik “Sultan Divani-yi Anma ve 40 Hatimli Sifali Asure” gelenegi Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan devam ettiriliyor. Bir gün öncesinde duasi yapilan 40 ayri kazanda rengârenk süslenen 40 Hatimli Sifali Asureler Mevlevi Türbe Camii’nde Cuma namazi sonrasi vatandaslara ikram edildi.

Asure dagitim etkinligine Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Veysel Eroglu, Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven, ÇEvre ve Sehircilik eski Bakani Mehmet Özhaseki, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, il müdürleri kamu kurum ve kurulus temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Mehteran takiminin konseri sonrasinda asure dagitim programina geçildi. Ilk asurenin dagitimini yine protokol üyeleri yaparken, dagitimin baslamasinin hemen sonrasinda görevliler kazanlarin basina geçerek vatandaslara asure dagitimini gerçeklestirdiler.

Sifali asureye her yil oldugu gibi bu yilda yogun ilgi gösterildi.

Etkinlige büyük ilgi gösteren vatandaslar asureden alabilmek için kuyruklar olusturdu


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °