6.si Düzenlenen Frig Ultra Maratonunda 7 Kitadan 70 Sporcu Ile Türkiyenin Degisik Illerinden Gelen Bini Askin Sporcu Ter Döktü.

6.'si düzenlenen Frig Ultra Maratonu’nda 7 kitadan 70 sporcu ile Türkiye’nin degisik illerinden gelen bini askin sporcu ter döktü.

Gündem 23.09.2019 10:51:35 0
6.si Düzenlenen Frig Ultra Maratonunda 7 Kitadan 70 Sporcu Ile Türkiyenin Degisik Illerinden Gelen Bini Askin Sporcu Ter Döktü.

Afyonkarahisar'da bu yil 6.'si düzenlenen Frig Ultra Maratonu’nda 7 kitadan 70 sporcu ile Türkiye’nin degisik illerinden gelen bini askin sporcu ter döktü.
Ihsaniye ilçesinin Ayazini Köyü’nde düzenlenen 6. Frig Ultra Maratonu’nun baslangiç törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardimcisi Dr. Mehmet Boztepe, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, Gençlik ve Spor Il Müdürü Nurullah Pervaneli, Afyonkarahisar Valiligi Tanitim Bürosu Koordinatörü Ibrahim Okumus ve çok sayida sporcu katildi.
Törende konusan Vali Mustafa Tutulmaz, “Frig Vadisi, ülkemizin turizm merkezlerinden biri olma yolunda hizla ilerliyor. Turizm olarak ülkemiz, deniz turizminin disinda alternatif turizm arayisi içinde. Biz Afyonkarahisar olarak bu bölgeyi siz degerli misafirlerimiz araciligiyla tanitmak istedik.

Sizlere tesekkür ediyoruz.

Emegi geçen ve sponsor olan herkese tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Konusmalarin ardindan Limit Sensin Koordinatörü Ali Cem Aktas’in isareti ile 6. Frig Ultra Maratonu start aldi. Katilimcilar 6, 12, 22 ve 54 kilometrelik parkurlari en kisa sürede bitirmek için zorlu parkurda ter döktü.
Vali Mustafa Tutulmaz ile ATSO Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser de zorlu doga sartlarina ragmen 12 kilometrelik parkuru basariyla tamamladi.

Tutulmaz ve Serteser’e, günün anisini yasatmalari için madalya takdim edildi.
Bitis çizgisinde açiklama yapan Vali Mustafa Tutulmaz, Frig Ultra Maratonu’nun bölgenin tanitimi, dogal güzelliklerin kesfedilmesi için önemli oldugunu vurguladi.

Her yil etkinlige destek verdigini hatirlatan Vali Tutulmaz, “Bu tür etkinlikler ile ilimizin adini daha fazla gündemde tutacagiz ve tanitimini bu vesile ile saglamis olacagiz.

Çok güzel bir yaristi. Etkinlige emek veren, destek olan herkese tesekkür ediyorum” dedi.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °