Afyonkarahisarda Bölgenin En Yüksek Barajinin Gövde Dolgusu Tamamlandi

Afyonkarahisar’da bölgenin en yüksek barajinin gövde dolgusu tamamlandi

Gündem 23.09.2019 16:26:35 0
Afyonkarahisarda Bölgenin En Yüksek Barajinin Gövde Dolgusu Tamamlandi

Afyonkarahisar’'da yapimi devam eden Çay Baraji’nin yüzde 70’inin tamamlandigini belirten Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürü Mevlüt Aydin, projenin tamamlanmasiyla ekonomiye 25 milyon lira katki saglamasinin hedeflendigini kaydetti.
Tarim ve Orman Bakanligi, Devlet Su Isleri (DSI) Afyonkarahisar’a yaptigi yatirimlarla kentin mümbit topraklarini su ile bulusturmaya, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye devam ediyor.

DSI Genel Müdürü Mevlüt Aydin, Afyonkarahisar’da son dönemde yapilan su yapilarinin artmasinin bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde de önemli rol oynadigini vurguladi. Aydin yaptigi açiklamada Çay ilçesinde yapimina devam edilen Çay Baraji hakkinda bilgi verdi. Barajin yüzde 70 oraninda tamamlandigini belirten Aydin, “Büyük sulama projeleri alanlari disinda kalan kirsal kesimlerde kisa sürede sulu tarima geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarinin karsilanmasi hedeflenen 'Gölsu' projesi kapsaminda Afyonkarahisar ilimiz de nasibini aldi.

Bölgenin en yüksek baraji olan Afyonkarahisar Çay Barajinda 2018 yilinda gövde dolgusu tamamlanmistir.

Ön yüz beton imalati çalismalari 24 saat durmaksizin devam etmekle birlikte ön yüz betonunun yüzde 70’i tamamlanmistir. 24 saat durmaksizin çalismalari hizla devam eden Çay Barajinin 2019 yili sonunda tamamlanarak su tutulmasi hedeflenmektedir” dedi.
“Çay Baraji 105 metre yüksekligi ile bölgenin en yüksegi”
Çay Barajinin 105 metre yükseklik ile bölgenin en yüksegi oldugunu kaydeden DSI Genel Müdürü Aydin, temelden yüksekligi 105.5 metre ve 15.98 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olan Çay Barajinin tamamlanmasi ile 18 bin 550 dekar zirai arazinin sulanacagini ve Çay, Bolvadin ilçeleri ile Bolvadin'e bagli Disli ve Özburun beldelerinin içme suyu ihtiyaçlarinin temin edilecegini belirtti. Aydin, “Çay Barajinin tamamlanmasi ile bölgede yapilacak sulu tarim ile birlikte bölge insaninin ekonomik olarak rahatlamasi ve 2019 birim fiyatlari ile milli ekonomiye 25 milyon TL katki saglanmasinin hedeflenmektedir. Çay Baraji insaati ile birlikte es zamanli çalismalari devam etmekte olan Çay Baraji Sulamasi ile Çay Baraji Isale Hatti isinin tamamlandi. Baraj insaatinda ön yüz beton imalati çalismalari devam etmekle birlikte ön yüz betonunun yüzde 70’i tamamlanmistir. Bununla birlikte Çay Baraji Aritma Tesisi insaatinda ise yüzde 72 seviyesinde çalismalarin devam etmektedir” diye konustu.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °